Yandex Metrica

Afet bölgesinde okullar açılacak mı?

Afet bölgesinde okullar açılacak mı?

Selin vurduğu bölgelerdeki okullarda yeni dönem öncesi hummalı bir çalışma var. O bölgelerden biri Bartın. Selin vurduğu, çamurla kaplanan bölgedeki okul eğitime hazır. Öğrencileri bekliyor.

Gündem

23.01.2024, 17:52

11 Ağustos'ta selin vurduğu yerlerden biri de Bartın'dı. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, sel bölgelerinde eğitimin 6 Eylül’de başlayacağını açıklamıştı. Açıklama sonrası çalışmalar hızlandı. Bölgede eğitim seferberliği başladı.

Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar bir anda düşecek Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar... Haberi Görüntüle

OKULDAKİ BALÇIK TEMİZLENDİ

Yoğun çalışmanın olduğu yerlerden biri Bartın'ın Ulus ilçesi. Sel felaketinden en çok etkilenen Zafer köyündeki okulda eğitim faaliyetinin başlaması için çalışmalar tamamlanmak üzere. 

50 öğrencinin eğitim gördüğü 2 katlı 10 derslikli Zafer İlkokulu'nun birinci katı sel suları ve balçıkla kaplanmıştı.Ağaç parçaları camları kırarak sınıflara girmiş, okul yaklaşık yarım metre sel sularıyla dolmuştu.

Okulların açılması öncesi o balçıklar temizlendi,  tüm sınıf ve koridor duvarları ile kalorifer petekleri temizlenerek boyandı. Çalışmalar büyük ölçüde tamam. Okul eğitime hazır. 

2024 Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS sınav yerleri açıklandı mı? 2024 Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS sınav yerleri açıklandı mı? Haberi Görüntüle

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Serlden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesi için AFAD, UMKE, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, belediye ekipleri ve ilgili birimlerce başlatılan çalışmalar da tamalanmış durumda. Vatandaşlar da büyük ölçüde normal yaşamlarına dönmeye başladı. Çocukların yeniden sokaklarda oynamaya başlaması hayatın normale döndüğünün en büyük göstergesi gibi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading