Yandex Metrica
SON DAKİKA
Afet bölgesinde altyapı çalışması sürüyor, Bakan Karaismailoğlu 7/24 sahada

Afet bölgesinde altyapı çalışması sürüyor, Bakan Karaismailoğlu 7/24 sahada

Devlet ve millet el ele verdi, Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki selin yaralarını sarmak için yoğun mücadele var. Bölgede altyapı çalışmaları ve ulaşımın yeniden normale dönmesine yönelik gayretler had safhada. Bakan Adil Karaismailoğlu da aralıksız olarak bölgede çalışmalarda bulunuyor.

Gündem

20.03.2024, 04:37

Türkiye, 11 Ağustos sabahı  Kastamonu, Sinop ve Bartın'ı vuran sel felaketinin yaralarını sarıyor. Devlet tüm imkanlarıyla seferber. Bakanlar, kurumlar, yardım kuruluşları bölgede. 

AFAD, UMKE, DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, belediye ekipleri, Türk Kızılay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütün ekipman ve insan gücüyle afetin yaşandığı yerleşim yerlerinde faaliyet gösteriyor. 

Bölgenin yeniden hayata dönebilmesi için en hayati ihtiyaç altyapı ve ulaşım olanaklarının tekrar eski günlerine döndürülmesi. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, afet gününden bu yana bölgede. Sel baskınının yaşandığı ilk gün afet bölgesine giren bakan, selin yaşandığı yerleşim yerlerinde yerli halkı dinledi, her fırsatta yaraların maddi ve manevi olarak sarılacağını ifade etti.

adil karaismailoğlu vatandaş

CHP'li Tanrıkulu'nun da bulunduğu etkinlikte olaylar: Terör örgütü PKK ve... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR DEVLETİN DESTEĞİNDEN MEMNUN

Afetzede vatandaşlar da devletin tüm imkanlarıyla yanlarından olması nedeniyle memnun. Bakan Adil Karaismailoğlu'nun 20 Ağustos'ta Sinop'un Ayancık ilçesinde hemşehrilerle bir araya geldiği ziyaretten yansıyan kareler bunun göstergedi. Vatandaşla sohbet eden, aşure dağıtan, esnafla çay içip dertlerini dinleyen Bakan Karaismailoğlu sosyal medya hesabından o anların fotoğraflarını paylaştı, "Bu zorlu günlerin üstesinden tek yürek mücadele ederek geleceğiz. Gücümüzü gönlü güzel vatandaşlarımızın sevgisi ve desteğinden alıyoruz. Var olsunlar." ifadesini kullandı. 

sarılma anı

CHP'de DEM krizi! Diyarbakır İl Başkanı Atik, Burcu Köksal'ı hedef... Haberi Görüntüle

karaismailoğlu aşure

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden... Haberi Görüntüle

'ÜMİT VAR AZİM VAR ZORLUK YOK'

Peki devlet sel bölgelerinde ulaştırma ve altyapıda neler yaptı? İlk etapta çalışmaların çok daha kolay yürümesini sağlamak için kapanan yollar açıldı, bütün köylere erişim sağlandı. Hasar gören altyapı yenilendi.

Ayancık Köprüsü, meydana gelen sel felaketinin ardından yıkılmıştı. Ancak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 10 gün içerisinde köprüyü yeniledi. Vatandaş, köprünün kısa süre sonra yenilenmesinin ardından "Bu kadar kısa sürede yenileneceği kimsenin aklına gelmezdi. Allah devletimize zeval vermesin" yorumunda bulundu. 

Karaismailoğlu, köprünün yenilenmesine ilişkin "Ümit var azim var zorluk yok' notuyla bir video paylaştı.

'PKK'nın yolundan giden şer..le yakın değilim!' demişti: CHP'li başkan adayının... Haberi Görüntüle

'MADDİ KAYIPLARI TELEFİ EDİYORUZ'

Afetzedelerin maddi kayıpları için de devlet harekete geçtiç Bakan Karaismailoğlu, 22 Ağustos'ta Ayancık'ta esnaf ile bir araya geldiği ziyaretinde "Şehirlerimizin can damarı olan esnafımızın mağduriyetlerini gideriyoruz" ifadesinde bulundu. Maddi kayıpların giderileceğinin sözünü verdi.

YSK'dan açıklama: Olası iptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak Haberi Görüntüle

GEMİLER İÇİN TEHLİKE ARZ EDEN TOMRUKLAR TOPLANDI

Sadece karada değil denizde de yoğun gayret var. Kastamonu'nun Bozkurt, Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde suya kapılarak denize ulaşan ve seyir emniyetini tehlikeye atan tomruklar toplanmaya başlandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading