Yandex Metrica
SON DAKİKA
AFAD, WhatsApp'tan yayılan dezenfarmosyanlara yanıt verdi! O iddialar 5 maddede tek tek çürütüldü

AFAD, WhatsApp'tan yayılan dezenfarmosyanlara yanıt verdi! O iddialar 5 maddede tek tek çürütüldü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) "Bazı sosyal medya hesapları ve WhatsApp gruplarına gelen gerçeği yansıtmayan mesajlara yönelik vatandaşlara açıklamada bulundu. AFAD tarafından "afetzede vatandaşlarımızın durumlarını gösterir bir AFAD kartı almaları gerektiğine" dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." denildi. İşte AFAD'ın bütün vatandaşların kafasını karıştıran dezenformasyona karşılık verdiği yanıt.

Gündem

23.01.2024, 20:25

AFAD afetzedelerin durumlarını gösterir blge almaları gerektiği iddialarına tek tek madde şeklinde yanıt verdi. 

2024 MARDİN-SAVUR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Savur'da hangi... Haberi Görüntüle

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"Bugün bazı sosyal medya hesaplarında ve WhatsApp gruplarında dolaşıma sokulan "afetzede vatandaşlarımızın durumlarını gösterir bir AFAD kartı almaları gerektiği" iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır.

Konuyla ilgili AFAD Başkanlığı  tarafından 08/02/2023 tarihinde kamuoyuna bilgilendirme yapılmış olup bu hususta;

1. Bulundukları illerden ayrılmak isteyen ve barınma ihtiyacı olan afetzedelerimizin gideceği iller, diğer illerin barınma kapasitesi de düşünülerek planlanmış olup, depremin etkili olduğu 10 ilimizde ilan edilen tahliye noktalarından yürütülmektedir.

2. Kendi imkânları ile veya tahliye noktasında tahsis edilen araçlarla afet bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, gittikleri illerde barınma sıkıntısı çekmemesi için 10 ilimizde belirlenen tahliye noktalarına bildirim yapmaları gerekmektedir.

3. Tahliye noktalarında, vatandaşlarımıza illerimizin barınma kapasitesi dikkate alınarak yönlendirmeler yapılacak ve gidecekleri illerde Valiliklerimizce oluşturulan komisyonlar tarafından barınma ihtiyaçları karşılanacaktır.

4. Başvuru esnasında, afetzedelerin durumunu gösterir bir belge talep edilmesi sözkonusu değildir; başvuru sonrasında da AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmemektedir.>.

5. 08/02/2023 tarihinde AFAD tarafından yapılan bilgilendirmeden önce kendi imkanlarıyla tahliye noktalarına başvuru yapmadan ayrılmış olanlar, gittikleri illerde valiliklere başvurmaları halinde, ikamet durumlarına bakılarak oluşturulan komisyon birimlerince belirlenen barınma alanlarına yönlendirileceklerdir.

Tüm bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi, tahliye konusunda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için, ilan edilen tahliye noktalarına başvuru yapmadan yola çıkılmaması; bu zorlu dönemde sadece resmi birimlerce yapılan açıklamalara itibar edilmesi önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

>.

>.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading