banner2

AFAD raporu yayımlandı! Hak sahipliği ve borçlandırma sürecine itiraz edilebilir mi? 5 soruya cevap

AFAD, 'Hasar Tespit- Vatandaşlar için Soru Cevap bilgilendirme' raporunu yayınladı. Buna göre hasra tespiti yapılan binalar belirlendikten sonra 7269 sayılı Afet kanunu kapsamında, kimlere konut, işyeri ve ahır yapılacağını belirmek için Hak Sahipliği ve Borçlandırma çalışmaları yapılıyor. Vatandaşlar borçlandırma ve hak sahipliği sürecine nasıl itiraz edilebileceğini araştırıyor. İşte 5 soruda hak sahipliği çalışmalarında itiraz süreci...

Gündem 18.02.2023, 11:27 18.02.2023, 12:18
Abone ol
AFAD raporu yayımlandı! Hak sahipliği ve borçlandırma sürecine itiraz edilebilir mi? 5 soruya cevap

AFAD tarafından  'Hasar-Tespit- Vatandaşlar İçin Soru Cevap Bilgilendirme' raporu yayınlandı. Vatandaşlar borçlandırma ve hak sahipliği sürecine nasıl itiraz edilebileceğini araştırıyor. İşte, 5 soruda hak sahipliği çalışmalarında itiraz süreci...

HAK SAHİPLİĞİ ÇALIŞMALARINA İTİRAZ EDİLEBİLMEKTE MİDİR?

60 günlük süre içinde talep-taahhütname vererek başvuruda bulunmak kaydıyla, herhangi bir kanuni sebeple hak sahibi kabul edilmeyenler için 15 günlük bir itiraz hakkı tanınmaktadır. Hiç başvuru yapmayanların itiraz hakkı bulunmamaktadır.

HAK SAHİPLİĞİ VE BORÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ İTİRAZ SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hak sahipliği kararlarının ilan edilmesinden sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince belirlenen zamanda itiraz süreci başlatılmaktadır.

HAK SAHİPLİĞİ TALEBİ REDDEDİLENLER SONUÇLARI NASIL ÖĞRENEBİLİR?

Talep-Taahhütname vererek hak sahibi olmak istediklerini beyan edenlerden, kanuni koşulları sağlamadığından bu talebi reddedilenlerin durumu Valilik, İl AFAD web sitelerinde ve mahallinde ilan edilmekte, ayrıca afetzedelerin adreslerine resmi tebligat yapılmaktadır.

60 GÜNLÜK ÇALIŞMALAR SIRASINDA BAŞVURU YAPMAYANLAR İTİRAZ SÜRECİNDE BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Hak sahipliği sonuçlarına itiraz edilebilmesi için Hak Sahipliği ve Borçlandırma çalışmalarının yapıldığı 60 günlük süre içinde başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Aksi halde afetzedenin hakkından vazgeçtiği sayılır.

MÜCBİR SEBEPTEN DOLAYI BAŞVURU YAPMAYANLARIN DURUMU NE OLACAK?

60 günlük sürenin tamamında; hastanede yatmış olan, askerde olan, hükümlü olan, yurtdışında olan afetzede vatandaşlarımız, resmi belgelerini ibraz etmek kaydıyla 60 günlük süre dışında mücbir sebebin ortadan kalkmasının hemen ardından hak sahipliği başvurusunda bulunabilmektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!