Yandex Metrica

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi nedir? Hayati Uyarı Bildirimi ne zamanlarda gelir?

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi nedir? Hayati Uyarı Bildirimi ne zamanlarda gelir?

Telefonlara gelen bildirim sonrası vatandaşlar arama motorlarında, "AFAD Hayati Uyarı Bildirimi nedir? Hayati Uyarı Bildirimi neden gelir? Hayati Uyarı Bildirimi nasıl kapatılır?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte detaylar...

Gündem

25.04.2024, 11:25

Az önce tüm telefonlara AFAD tarafından "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız" şeklinde sesli bir uyarı geldi. Bu uyarı karşısında tedirgin olan vatandaşlar arama motorlarına akın etti. Peki, AFAD Hayati Uyarı Bildirimi nedir? Hayati Uyarı Bildirimi neden gelir? Hayati Uyarı Bildirimi nasıl kapatılır İşte merak edilen soruların yanıtları...

FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış Haberi Görüntüle

AFAD HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NEDİR?

Bu uyarı aslında sadece 112 Çağrı Merkezini vatandaşlara hatırlatmak için yapılır. Amaç bu tür durumlarda vatandaşların tedirgin olmadan gerekeni yapmasıdır. 

Tek Tuşla Acil Çağrı

Bilindiği gibi, depremler başta olmak üzere afetlerde karşılaşılan en büyük sorunlarından biri iletişimin kesilmesidir. AFAD Acil mobil uygulamasının Tek Tuşla Acil Çağrı fonksiyonu, bu sorunu ortadan kaldırıyor. Acil çağrı görüşmesinin internet üzerinden yapılabilmesine, konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilmesine olanak sağlayan uygulama sayesinde GSM hatlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Afet bölgelerindeki AFAD Acil kullanıcıları, tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak durumlarını bildirebiliyor, yardım taleplerini iletebiliyor. Ayrıca afet anında sesli görüşme imkânı olmayan vatandaşlarımız ise uygulama içindeki hazır mesajları kullanarak mesaj yoluyla da iletişim kurabiliyor.

En Yakın Toplanma Alanı

Toplama alanları olası bir afet anında vatandaşlarımızın öncelikli olarak toplanacağı alanlardır. Afetin ilk saatlerinde vatandaşlarımızın, tehlike ve risklerden uzak güvenli bir şekilde bir araya gelebilecekleri toplanma alanları, AFAD Acil mobil uygulamasının ana ekranında bulunan harita üzerinde gösterilmektedir. Vatandaşlarımız uygulama üzerinden kendilerine en yakın toplanma alanını bularak, bu noktaya yol tarifi alarak ulaşabileceklerdir.

Afet Eğitim Videoları

>www.hazirol.gov.tr adresinde yayımlanmakta olan ve toplumda afet farkındalığını artırmayı amaçlayan eğitim videolarına da AFAD Acil mobil uygulamasından ulaşılabiliyor.

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NEDİR, NASIL KAPATILIR?

Apple resmi internet sitesinde bu konu ile ilgili bir duyuru metni yayınlandı. İşte o metin:

"iPhone ve Apple Watch'unuzdaki acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarılarını nasıl açacağınızı öğrenin.

iPhone ve Apple Watch'unuzda acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarıları alabilirsiniz. Acil bir durumda şunlarla karşılaşabilirsiniz:

  • Ülke veya bölgenizdeki hükümet tarafından yayınlanan uyarılar
  • Güvenlik veya yaşamla ilgili yakın tehdit içeren durumlara ilişkin uyarılar
  • Olağanüstü iklim koşullarına ilişkin uyarılar
  • AMBER uyarıları (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*
  • Kamu Güvenliği Uyarıları*

*AMBER uyarıları ve Kamu Güvenliği tüm ülkelerde veya bölgelerde kullanılamaz.

HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NASIL KAPATILIR?

Saptanmış olarak, Hükümet Uyarıları aygıtınızda açıktır. Bir hükümet uyarısı aldığınızda alarma benzer özel bir ses duyarsınız. Bu uyarıları açmak veya kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar > Bildirimler'e gidin.
  2. Ekranın en alt kısmına kaydırın.
  3. Hükümet Uyarıları'nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın.

1. Hükümet Uyarıları özelliği yalnızca desteklenen operatörlerin SIM kartları ile kullanılabilir. Apple Watch'unuzun bu uyarıları alabilmesi için bir Wi-Fi ağına bağlı olması veya iPhone'unuzun da bunları alabiliyor olması ve yakınınızda bulunması gerekir. iPhone'unuz yakında olmasa bile Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) veya sonraki Apple Watch modellerinde, desteklenen operatörler tarafından sunulan bir hücresel planı kullanarak bu uyarıları alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için operatörünüzle irtibat kurun. 

2. Bazı ülke veya bölgelerde Hükümet Uyarıları'nı etkisizleştiremeyebilirsiniz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading