Yandex Metrica

AFAD Hatay'da yaşanan deprem hakkındaki detayları açıkladı!

AFAD Hatay'da yaşanan deprem hakkındaki detayları açıkladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı açıklamaya göre, Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası en büyüğü 5,8 olmak üzere 32 artçı deprem yaşandı.

Gündem

09.03.2024, 22:07

Bu akşam saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi>.Deprem nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti, ilk belirlemelere göre enkaz altında kalan vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor. 

AFAD tarafından depreme ilişkin resmi bir açıklama metni yayımlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere, 32 artçı deprem yaşanmıştır. Deprem nedeniyle üç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi alınmıştır. Bölgede Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın, Uşak İl AFAD ekipleri, 112 Acil, İtfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar ile enkaz altında kalan vatandaşlarımıza müdahale etmektedir. 112 Acil’e 42 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. İhbarlar neticesinde 213 vatandaşımız çevredeki çeşitli hastanelere nakledilmiştir. Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoru

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading