Yandex Metrica
SON DAKİKA
AFAD'dan son dakika duyurusu! 81 ilde bugün gerçekleşecek

AFAD'dan son dakika duyurusu! 81 ilde bugün gerçekleşecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, 81 ilde deprem haftası nedeniyle tüm okullarda yarından sonra yani 4 Mart’ta “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapılacağını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 18:54

Depreme hazırlığa odaklanan özel haftanın, bu yıl “2022 Afet Tatbikatı Yılı” ile birleştirildiği anlatılan açıklamada, “Bu kapsamda Türkiye’deki tüm okullarda, 4 Mart Cuma saat 11.30’da ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ yapılıyor. Afad, yalnız çocuk ve gençleri değil, tüm vatandaşları, Deprem Haftası’nı depreme hazırlık yaparak değerlendirmeye çağırıyor.” denildi.

107. ÖGG sınav sonuçları bugün mü açıklanacak? ÖGG sınav sonuçları... Haberi Görüntüle

56 MİLYON KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ

Egehaber'in aktardığı habere göre, Afad’ın açıklamasında, geçen yıl afet farkındalık bilgilendirmeleri ile 56 milyon 677 bin 561 kişiye ulaşıldığı aktarıldı.

Deprem sonrası ilk 6 saatin, canların kurtulması için büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlk 6 saatte uygulanacak doğru davranış şekilleri hem vatandaşların kendi hayatlarını hem de yakınlarının hayatlarını kurtarabiliyor. Afad, vatandaşları, ‘www.hazirol.gov.tr’ üzerinden ilk 6 saatteki doğru davranış şekillerini öğrenmeye ve ‘afet farkındalık eğitimi’ almaya çağırıyor. Ayrıca hem becerilerini arttırmaları hem de afet ve acil durumda afetzedelere yardımcı olabilmeleri için e-Devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyor.”

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading