Yandex Metrica
SON DAKİKA
AFAD'dan depremzedelere yapılan hane başı destek ödemesiyle ilgili kritik açıklama

AFAD'dan depremzedelere yapılan hane başı destek ödemesiyle ilgili kritik açıklama

AFAD Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için yapılan hane başı destek ödemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Bugüne kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik 'hane başı destek ödemesi' aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir.'' denildi.

Gündem

23.01.2024, 20:36

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası devlet bölgede tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaraları sarmaya çalışıyor. Depremzedelere yardımlar hız kesmeden devam ederken AFAD'dan hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Deprem bölgesinde seçimler olacak mı? YSK Başkanı Yener açıkladı Haberi Görüntüle

HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ DEVAM ETMEKTEDİR

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10 bin TL 'hane başı destek ödenmesine' devam edilmektedir. Bugüne kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik 'hane başı destek ödemesi' aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir. Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresi esas alınmaktadır. Bununla birlikte çeşitli sebeplerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aşağıda belirtilen süreç dahilinde ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Survivor Yunus Emre Özden memleketi neresi, kaç yaşında? Survivor Yunus... Haberi Görüntüle

Kaybedeceklerini anladılar giderayak İstanbul'u satışa çıkardılar! CHP'li İBB yönetimi ceplerini... Haberi Görüntüle

İKAMET ADRESİ FARKLI BİR KONUTTA OLAN DEPREMZEDELER NE YAPACAK?

AFAD'dan yapılan duyurunun devamında; afetzedelere, fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı bir konutta ise izleyecekleri yol hakkında bilgi verilerek, "Halihazırda bulunduğu ilin, İl AFAD Müdürlüğüne başvurmaları, hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri (doğal gaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı)  sunmaları, bu belgelerin temin edilememesi durumunda, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır. İl AFAD Müdürlüklerimizde; ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra  gerekli  kontroller yapılarak afetzedelerin T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C Ziraat Bankası’na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır. Yukarıda belirtilen süreçlerin tamamında İl AFAD Müdürlüklerimiz, afetzedelerimize her türlü kolaylığı sağlayacaktır" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading