Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adnan Oktar da Altılı İttifak masasında! 'A9' örgütü, DP'li Gültekin Uysal'ı çembere almış

Adnan Oktar da Altılı İttifak masasında! 'A9' örgütü, DP'li Gültekin Uysal'ı çembere almış

Altılı İttifak masasının en küçük ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Adnan Oktar ve örgütüyle ilişkili olduğu ortaya çıktı. Oktar ve adamları 2017'de 900 bin TL vererek DP genel merkez binasını haczedilmekten kurtardı. Uysal ise bu 'iyiliği' karşılıksız bırakmadı.

Gündem

18.02.2024, 04:08

Altılı İttifak'ın pek dikkat çekmeyen ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Adnan Oktar ve örgütüyle ilişkili çıktı. Partisinin Ankara'daki genel merkez binası borçlarından dolayı haczedilince Uysal, çareyi Adnan Oktar'a başvurmakta buldu. Oktar örgütüne yönelik operasyonda ele geçirilen notlar, 'kediciklerin' Gültekin Uysal'ı nasıl çembere aldığını gözler önüne serdi. İstanbul Boğazı'na nazır malikanede bulunan ve dava dosyasına giren belgeler, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur tarafından yayınlandı. 

Fuat Uğur'un belgelerden yola çıkarak verdiği bilgilere göre Gültekin Uysal, Demokrat Parti Genel Merkez binasına haciz üstüne haciz gelmeye başlayınca binayı satmaktan başka yol olmadığını gördü. Ancak son bir çabayla dönemin DP yöneticisi Mehmet Göktürk'ten yardım istedi. Göktürk bir süre sonra 'aranan kurtarıcıyı bulduğunu' söylüyerek Uysal'a müjdeyi verdi. Buna göre DP binasını hacizden Adnan Oktar ve örgütü kurtaracaktı. 

Eski DYP'li Göktürk, Adnan Oktar'ın hukuk ekibinden Noyan Orcan ile Halil Müftüoğlu ile temas kurmuştu. İki isim 2017 yılında Gültekin Uysal'la görüştükten sonra, meselenin nasıl çözülebileceği konusunda Adnan Oktar'a not yazıp gönderdi. 

CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye... Haberi Görüntüle

900 BİN LİRA ADNAN OKTAR'DAN 

Şu an hapisteki Noyan Orcan tarafından yazılan mektupta şunlar yazıyor:

"Biz dosyayı alıp inceledik. Allah'ın yardımıyla çözüm olabilecek yollar bulduk. Bu konuyu takip etmek için 1 milyon ödemelerini uzman avukatlar ve hocaların yardımcı olacağını söyledik. 900 bin olarak onay verdiler."

Fuat Uğur gazetedeki yazısında, "Yani haczin kaldırılması, icra işleminin yargıda durdurulması karşılığında 900 bin liraya anlaşıyorlar DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile" diyor. 

Ne hikmetse tam da bu görüşmelerin ardından hem Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal hem de DP'li Mehmet Göktürk, Adnan Oktar ve kediciklerinin A9 TV'deki programında boy gösteriyor. Programın o dönemki sunucusu şu anda hapishanede bulunan Hüma Babuna. 

Uysal'ı malikanedeki canlı yayında konuk eden Oktar'ın adamları, bir sonraki safhaya geçiyor ve Uysal'ı Adnan Oktar'ın 'huzuruna' çıkarmak istediklerini bildiren bir mektup yazıyor. Oktar'a iletilen mektupta şu not var:

"Uygun görürseniz önümüzdeki hafta size getirebilir miyiz? Çok genç, yönlendirilmeye açık, temiz görünen birisi. Eymen ve İbrahim de tanıştı."

Yarın okullar yarım gün mü, tatil mi 18 Mart? 18... Haberi Görüntüle

ADNAN OKTAR'LA KAÇ KEZ GÖRÜŞTÜ?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, hikayenin sonunu şöyle bitiriyor:

"Çünkü onlarla temas sağlayan parti yöneticisi Mehmet Göktürk, Partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal’a 'Noyan ve İbrahim benim kardeşim. Sana yardımcı olurlar. Ama Adnan Bey yardımcı olun derse 100 katı enerji ile yardımcı olurlar' dediği için gerçekleştirilecektir bu ziyaret.

Bundan sonrası bizim için karanlık. Gültekin Uysal Adnan Oktar’ı ziyaret edip onunla görüştü mü, görüştüyse kaç kez bu birliktelik gerçekleşti bilmiyoruz. Ama sonuçta 'Adnancılar' grubu yargıdaki sorunu o 900 bin liracık karşılığında çözüyorlar.

Ama tabii sık sık FETÖ’yü kollayan yayınlar yaptığı iddiasıyla hedef tahtasına oturtulan Yeni Asya grubunun lideri Mehmet Kutlular ile bir araya gelen Gültekin Uysal’ın ilişkiler yumağının daha fazla görünmeye kısmı var mıdır diye de insan merak etmiyor değil."

Yazının tamamına ulaşmak için >TIKLAYIN.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading