Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'a para dağıtmıştı! 'Mahrem imam' şirketinin üst düzey ismi yakalandı

Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'a para dağıtmıştı! 'Mahrem imam' şirketinin üst düzey ismi yakalandı

Adil Öksüz ve Kemal Batmaz başta olmak üzere FETÖ'nün tüm mahrem yapılanmasına para dağıtan Kaynak Holding'in eski mali işler koordinatörü yakalandı.

Gündem

23.01.2024, 18:38

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonlar hız kesmeksizin sürüyor. İstanbul'daki son operasyonda FETÖ'nün 'çatı kuruluşu' olarak bilinen Kaynak Holding'in üst düzey sorumlusu yakalandı. 

Örgüte bağlı şirketin eski mali işler koordinatörü olduğu öğrenilen B.A.'nın ele geçirilmiş olması önem taşıyor. Zira 15 Temmuz darbe girişimini yöneten Adil Öksüz ve Kemal Batmaz başta olmak üzere FETÖ'ye bağlı binlerce mahrem sorumlu Kaynak Holding bünyesinde personel olarak gösterilmiş ve bu kişilere para dağıtımı Kaynak Holding kanalıyla yapılmıştı. 

Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen B.A. 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından aranıyordu. 

31 Mart yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı... Haberi Görüntüle

ÖNEMLİ BİLGİLER VEREBİLİR

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten isimlerden Kemal Batmaz (sol başta), o dönem FETÖ'nün sözde 'hava kuvvetleri imamı' idi. Batmaz aynı zamanda bir Kaynak Holding personeliydi. FETÖ'nün çatı kurumuna bağlı Kaynak Medya şirketinin bir tanıtım vidyosunda Kemal Batmaz da görülüyor. 

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu yakalanan B.A.'nın itirafçı olması halinde çok sayıda FETÖ kriptosunun çözülebileceği belirtiliyor. 

Kastamonu polisi ayrıca 'Silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' suçundan aranan ve daha önce kente görev yapan eski komiser E.K.'yi Ankara'da, darbe girişimi sonrası askeri okuldan ilişiği kesilen ve hakkında yakalama kararı bulunan S.C.'yi ise Adana'da yakalamıştı. 

Kastamonu'ya getirilen 3 kişi, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading