Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Adaylık' vetosu sonrası ilk ziyaret! Kılıçdaroğlu Meral Akşener'le görüştü

'Adaylık' vetosu sonrası ilk ziyaret! Kılıçdaroğlu Meral Akşener'le görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü gerçekleşecek yeni 'altılı masa' toplantısı öncesi İyi Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener'i 'Masanın bir noter olma görevi yok' sözleri sonrası ziyaret etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Türkiye, 2023 yılının Haziran ayında gerçekleşecek seçimlere hazırlanırken Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak açıklandı ancak Millet İttifakı'nın adayı henüz belli değil.

Altılı masanın kurucusu Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaptığı konuşmada 'Gerçekten benimle misiniz?' sorusu, aday olduğu yorumlarına neden olurken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP liderine destek verdi. Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi altılı masada çatlak olduğu iddialarını güçlendiriken Meral Akşener'in Fatih Altaylı'nın programında yapmış olduğu 'Masanın bir noter olma görevi yok' çıkışı dikkat çekmişti. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerine sıcak baktığını belriten Meral Akşener'in bu sözleri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto ettiği şeklinde yorumlandı.

Nerede oy kullanacağım 31 Mart? Seçmen kağıdı sorgulama nereden, nasıl... Haberi Görüntüle

VETO SONRASI İKNA ZİYARETİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, 2 Ekim Pazar günü CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek 6'lı masa toplantısı öncesi son olarak İYİ Parti'yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun bu ziyarette Akşener'i adaylığı konusunda ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

ABD ve İsrail'in Türkiye-Rusya planı: DEAŞ/IŞİD'i kim kurdu? sorusunun cevabı... Haberi Görüntüle

1 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ

Genel Başkan Meral Akşener'le 1 saat 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, daha sonra partiden ayrıldı. İki genel başkanın, toplantının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading