Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adana diken üstünde! Uzmanların uyarıları sonrası evlerine girmeye korkuyorlar!

Adana diken üstünde! Uzmanların uyarıları sonrası evlerine girmeye korkuyorlar!

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli korkunç depremler ve son olarak Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremler sonrası Adanalılar evlerine girmekte korku yaşıyor. Uzman isimlerin Hatay depremlerinin ardından "Adana merkezli deprem" uyarılarıyla paniğe kapılan Adanalılar, her an deprem olma korkusuyla evlerine giremiyor.

Gündem

14.02.2024, 16:55

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'yi yasa boğdu. 42 bin 316 insanımızn hayatını kaybettiği depremler sonrasında Adanalılar, deprem korkusuyla evlerine giremiyor.

Son olarak Hatay'daki depremlerin ardından uzman isimlerin Adana bir deprem olacağı yönündeki uyarılarıyla paniğe kapılanlar evlerine girmekte tereddüt ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden sonra Adana'da bölge halkı toplanma alanlarında, çadır kentlerde gecelemeye başlamış, yaklaşık 1 hafta sonra birçok kişi evlerine geri dönmüştü. Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 20 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından yine aynı korkuyu yaşayan bölge halkı evlerinden çıkıp yeniden toplanma alanlarında gecelemeye başladı.

Oğuz Murat Aci kimdir, ne iş yapıyordu? Haberi Görüntüle

CADDE VE SOKAKLARDA SESSİZLİK HAKİM

Uzmanların, 'Adana merkezli deprem' uyarılarının ardından tedirginliği artan çoğu kişi, evlerine dönmeye korkuyor. Birçok Adanalı ise çevre kentlerden Mersin başta olmak üzere yayla ve yazlık bölgelere gittiğinden kentte özellikle cadde ve sokaklardaki sessizlik dikkat çekiyor.

6 Şubat’taki depremlerin ardından merkez Çukurova ilçesinde fuar alanına sığındıklarını, 16 Şubat'ta ise eve döndüklerini belirten Asiye Adıyaman, "Eve dönmüştük ama Hatay depremi olunca geri buraya geldik. Bu durum bizi çok kötü etkiledi. Psikolojik olarak bitmiş durumdayız. Bir çıkmazın içerisinde hissediyoruz. Evimize gidemiyoruz. Kaygılarımız sırtımızda koca bir yük oldu. Evimde hasar yok ama bu psikolojiyle evime dönemem" diye konuştu.

2024 KARS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kars'ta hangi... Haberi Görüntüle

"'28'İNDE DEPREM OLACAK' SÖYLENTİLERİ VAR"

Fuar alanında annesiyle geceleyen Çokşükür Karataş ise deprem korkusundan psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, "Son depremde yine evden kaçtık. Adana'da 28'inde deprem olacak söylentileri var. Düşündükçe tansiyonum yükseliyor" dedi.

Evlerine dönmek istediklerini fakat tedirgin olduklarını dile getiren Baran Aktürk ise olabilecek bir diğer depreme, evlerinin dayanıp dayanmayacağı konusunda emin olamadıklarını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading