Yandex Metrica

Adana'daki o görüntüler hakkında soruşturma açıldı: İçişleri Bakanı da tepkili

Adana'daki o görüntüler hakkında soruşturma açıldı: İçişleri Bakanı da tepkili

Son dakika haberi... Adana'da Alparslan Kuytul için eylem yapan gruba yönelik sert müdahale İçişleri Bakanı Soylu'nun tepkisini çekti. Hoş olmayan görüntülerin müsebbibi polisler hakkında soruşturma açıldı.

Gündem

04.04.2024, 20:18

Kamuoyunda 'Kuytulcular' olarak bilinen, Alparslan Kuytul adlı kişiye gönül vermiş kişilerin Adana'daki eyleminde yine olay çıktı. Valiliğin izin vermemesine rağmen bir depo önüne gelerek "Hocamız burada, onu almadan gitmeyiz" diyen yaklaşık 100 kişilik grupla polis arasında arbede yaşandı. 

Polis ekiplerinin eyleme müdahalesi sırasında sosyal medyada sıkça paylaşılan birtakım şiddet görüntüleri meydana geldi. Adana Emniyeti'ne bağlı bazı polislerin Alparslan Kuytul için eylem yapan grup üyelerine coplarla vurdukları görüldü. 

Eylemci gruba sert müdahale Türkiye'de bir kesimden yoğun şekilde destek ve beğeni alırken, bir kesimin de tepkisini çekti. Görüntüleri paylaşanların ezici çoğunluğu ise Alparslan Kuytul ve etrafındakilerin Türkiye için tehdit olduğunu ifade etmekten geri durmadı. 

Sosyal medya hesabında sanki işkence altındaymış gibi fotoğraf servis edip takipçilerini sokağa döken Alparslan Kuytul'a Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar öfke kustu. 

Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi? Özgür Özel'den görüşmeyle ilgili açıklama! Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi?... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Ortaya çıkan görüntüler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da tepkisini çekti. Sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda Soylu, şunları yazdı:

"Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcu'lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır.

Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir.

Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi.

Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır."

Son dakika... AFAD verileri açıkladı: Malatya'da gece yarısı korkutan deprem Son dakika... AFAD verileri açıkladı: Malatya'da gece yarısı korkutan deprem Haberi Görüntüle

O SÖZLER YENİDEN GÜNDEMDE

Adana'daki olayların ardından Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul sosyal medyada vatandaşların bir kez daha ana gündem maddesi oldu. Geçmişteki skandal açıklamalarla hatırlanan Kuytul, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi karşısında da büyük sevinç yaşamıştı. Binlerce vatandaş Kuytul ve takipçilerine yönelik tepkilerini dile getirirken hem eski görüntüleri paylaştı hem de #FurkanVakfıKapatılsın etiketiyle kampanya başlattı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading