Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adalet Bakanı'ndan Can Atalay açıklaması: Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında

Adalet Bakanı'ndan Can Atalay açıklaması: Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tunç, "Yargıtay'dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:22

TBMM Genel Kurulunda yeni kabine üyelerinin ant içme töreninin ardından Şeref Holü'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adalet Bakanı, Can Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili olarak, "Yargıtay'dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan." değerlendirmesinde bulundu.

KENDİLERİNİ DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında parlamentoda yemin etme şerefine nail olduğunu söyleyen BakanTunç, Adalet Bakanlığı görevini kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve kendilerini destekleyen millete teşekkür etti. Seçimlerin ardından kabinenin hemen çalışmaya koyulduğunu ifade eden Tunç, "Vakit kaybetmeden milletimizin bizden beklediği hususları yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Seçim beyannamemizde milletimize vaat ettiklerimiz var." dedi.

"BÜYÜK BİR YÖNETİM REFORMU GERÇEKLEŞTİRDİK"

Anayasa'yı vesayetçi anlayıştan arındırabilmek, darbeci ruhu ortadan kaldırabilmek için çok önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Tunç, hükümet sistemi değişikliğiyle büyük bir yönetim reformunu gerçekleştirdiklerini aktardı. Tunç, şunları söyledi: "Yargı birliğinin sağlanması; devlet güvenlik mahkemeleri ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması anlamında, Anayasa Mahkemesinin ve Hakimler Savcılar Kurulunun demokratik hukuk devleti ilkesine uygun hale getirilmesi noktasında önemli düzenlemeler yapmıştık.

"KADIN VE ÇOCUK HAKLARIYLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ DÜZENLEMELER VAR"

Anayasamızda sıkı yönetim gibi, darbecilerin yargılanamaması gibi maddeler vardı. Tüm bunları ayıklamıştık. Kadın ve çocuk haklarıyla ilgili çok önemli düzenlemeler yapmıştık. Anayasamızın yapılış süreci, darbe sonrası yapılması, yapanların darbeci olması... Sadece bu bile anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu gösterir. Milletimiz demokratik sivil bir anayasayı elbette hak ediyor. Temennimiz TBMM'deki bütün siyasi partilerimiz bu konuda bir araya gelir ve uzlaşma sağlanabilirse, elbette bu noktadaki çalışmalar da Meclisimizin takdirindedir. Adalet Bakanlığı olarak bu konuda teknik destek vermeye her zaman hazırız."

"GEZİ DAVASI ANAYASAL DÜZENLE ALAKALI BİR KONU"

Adalet Bakanı Tunç, TİP Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay'ın durumuyla ilgili soru sorulunca şu değerlendirmelerde bulundu; "Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığına başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbette yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir. Adalet Bakanlığının uhdesinde değil. Yargıtay'da görülen bir dava. Gezi davasıyla ilgili hususu sordunuz. Yargıtay'da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor, hüküm verilmiş. Yargıtay'dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımızla Yargıtay arasındaki yazışma sonrası ortaya çıkacak hususlar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading