Yandex Metrica

Sitede Ara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan sağlıkta şiddet açıklaması! 'Hekimlerimiz hakimlerimizin korunduğu gibi korunmalı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan sağlıkta şiddet açıklaması! 'Hekimlerimiz hakimlerimizin korunduğu gibi korunmalı'

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademsi tarafından düzenlenen, "Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu"nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 18:57

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi tarafından Ankara'da bir otelde organize edilen, "Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu"na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yargı mensupları, sağlık çalışanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı belirtildi.

Bozdağ sempozyumdaki konuşmasında, Kovid-19'la mücadelede Bakan Koca ve sağlık çalışanlarının dünyaya örnek teşkil ettiğini belirterek, teşekkürlerini iletti. 

CHP'de torpil furyasına tam gaz devam! Hak-hukuk-adalet söylemleri rafta kaldı: CHP’li vekilden ağabeyine makam koltuğu! CHP'de torpil furyasına tam gaz devam! Hak-hukuk-adalet söylemleri rafta kaldı:... Haberi Görüntüle

'HUKUK KORUYUCULARI SADECE ÖĞÜT VERMEKLE YETİNİYOR'

Salgınla mücadele ile beraber haksızlık ve hukuksuzlukla mücadelenin de önemli olduğuna dikkat çeken Bozdağ, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının büyük bir yıkım getirdiğini, uluslarası hukuku çiğnediğini ve hukuku korumakla görevli olanların sadece öğüt vermekle yetindiğini vurguladı. 

Konuşmasına devam eden Bozdağ, şehir hastanelerininin ilk yapıldığı dönemde çeşitli tartışmalar yaşattığını haıtrlattı. 

Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye gidenler kaç para ceza ödeyecek? Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye... Haberi Görüntüle

'ŞEHİR HASTANELERİ MİLLETİN HASTANELERİDİR'

Bozdağ, "Gelirsek biz şehir hastanelerini kapatacağız" ifadelerine yer vererek, böyle zihniyetin olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Bakan Bozdağ, "Siz ne gelirsiniz ne de bunları kapatmaya gücünüz yeter. Çünkü şehir hastaneleri artık milletin hastaneleridir. Şehir hastanelerinin sahibi görünüşte Sağlık Bakanlığı olsa bile esasında Türk milletinin ta kendisidir. Türk milleti kendi yararına ve hayrına olan hizmetlerin durmasına da durdurulmasına da asla izin vermeyecektir. Böylesi niyeti taşıyanları da hizmetleri budamayı, biçmeyi hizmet zanneden ilkel anlayışın sahiplerini de iktidara taşımayacaktır." diye konuştu. 

Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin gazabına uğradı! O anlar sosyal medya da çok konuşuldu! Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin... Haberi Görüntüle

'HEKİMLERİMİZ DE HAKİMLERİMİZ GİBİ KORUNMALI'

Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek ve hukuksuzluklara son vermenin çok önemli olduğunu belirten Bozdağ, "Bizim anayasamız ve yasalarımız, yaptıkları işler dolayısıyla aldıkları kararlar nedeniyle hakim ve savcılar için ne tür bir teminat öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve sağlık çalışanları için de aynı güvenceyi, teminatı öngören tarihi adımı atmalıyız. Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmalı, ikisi de bizim hayatımızı, bizi koruyan, kollayan bize değer veren önemli görevleri ifa ediyorlar." ifadelerini kullandı. 

Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! 13 Nisan Cumartesi 2024 hava durumu... Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor!... Haberi Görüntüle

'SAĞLIKTA ŞİDDET SORUNU İÇİN BAKAN KOCA İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Diğer yandan Bakan Koca ile sağlıkta şiddet sorununun çözümü için görüşme yaptıklarını belirten Bozdağ, "Sağlık çalışanlarının ben Bakan olarak da emrindeyim, vatandaş Bekir Bozdağ olarak da emrindeyim" dedi.

Sağlık çalışamlarına yönelik tazminat davalarına ilişkin konuşan Bozdağ, tazmiant davaları karşısında hekimlerin korunmasının çift yönlü faydasının olduğuna inandığını söyledi. 

Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne, neyi anlatıyor? Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne,... Haberi Görüntüle

HEKİMLERE AÇILAN TAZMİNAT DAVALARI GÜNDEMDE 

Bakan Bozdağ konuşmasında, "Tıbbın gereklerine kasten aykırı davrandığı sabit olmadıkça tazminata konu olmayacaktır. Bile bile tıbbın gerekliliklerine aykırı olduğunu bile bile davrandığı takdirde, bu da yargı kararıyla sabit olduğu takdirde ancak tazminata konu olabilecek. Ama onun da rücusu, mesleki sorumluluk kurulu kararıyla verecektir. Bu büyük bir güvencedir. İnşallah bu güvence hekimlerimiz için hayırlı olur, vatandaşlarımız için de hayırlı olur." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading