Yandex Metrica
SON DAKİKA
Abdulkadir Selvi yazdı: Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı?

Abdulkadir Selvi yazdı: Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından onandığı belirtildi. Selvi, "Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş." diye yazdı.

Gündem

09.02.2024, 15:36

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının, İstinaf Mahkemesi tarafından onandığını yazdı. Selvi, İmamoğlu’nun İstinaf’ın cezayı onadığını öğrendiğini, bu sebeple seçimin ertesi günü, “Değişmeyen tek şey değişimdir” mesajı verdiğini savundu. Selvi ayrıca, İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı olmak için aday olacağını da yazdı.

Acun Ilıcalı, GSTV Youtube kanalını satın mı aldı? Acun Ilıcalı... Haberi Görüntüle

GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINA SOYULDU MESAJI VERDİ 

Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceği konusunda net konuşmadı. CHP Genel Merkezi’nde yapılan 6’lı Masa toplantısından ise fotoğraf verilmedi. Seçim sabahı Ekrem İmamoğlu, CHP genel başkan adaylığına soyunduğu mesajını veren tweet’ini attı.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

İki sorunun peşine düştüm.

1- Ekrem İmamoğlu, 24 saat geçmeden bu çıkışı neden yaptı?

2- Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu birlikte mi hareket ediyor?

Terör örgütü PKK eleman tutamıyor: Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 terörist... Haberi Görüntüle

YENİ BRÜTÜS MÜ

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu için, “Aramızda baba oğul ilişkisi var” demişti. “Evladım Ekrem” diye seslenmişti. Siyasette yeni bir Brütüs olayı mı yaşanıyor? Kılıçdaroğlu, “Evladım Ekrem” tarafından sırtından mı hançerleniyor, diye düşündüm. Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brütüs’ü mü olacak diye baktım.

15 Mart Erdoğan Van mitingi saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

SİYASİ YASAK MI GELİYOR

Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İmamoğlu bu kararı İstinaf Mahkemesi’ne götürdü. Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş.

1 Nisan'da Ankara'da okullar tatil mi? 1 Nisan Pazartesi Ankara'da... Haberi Görüntüle

CHP GENEL BAŞKANI

Ne kadar doğru bilmem. Bunun üzerine “Siyasi yasak kapsamına girersem tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamam. Karar kesinleşmeden önce CHP Genel Başkanı olursam, ana muhalefet partisinin liderini yasaklayamazlar” diye düşünüyormuş. Bundan dolayı acele ettiğini söylüyorlar.

İstinaf Mahkemesi’nden onama çıksa dahi bunun bir de Yargıtay yolu var. İmamoğlu, “Yargıtay’dan da 6-7 ay içinde onama çıkarsa aday olamam” diye düşünmüş olabilir.

Sandık görevlisi olmak, seçimde görev almak zorunlu mu? 2024 Sandık... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU ADAY

Ekrem İmamoğlu zamana karşı yarış içinde. Siyasi yasak kararı onanmadan önce CHP Genel Başkanı olmak istiyor. Peki seçilebilir mi? Şansı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın imkânları ve İstanbul iş dünyasının desteğiyle bunu sağlayacak ekonomik gücü de var.

Ancak doğru bir stratejiyle hareket edip oyunu doğru kurması şartıyla.

Elebaşılığını Ümit Değirmenci’nin yaptığı suç örgütü çökertildi! MAHZEN-17 ile 40... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMEYECEK

Seçim gecesinden itibaren merak ettiğim sorunun cevabı her defasında aynı çıkıyor. Kılıçdaroğlu istifa edecek mi diye soruyorum. Hayır etmeyecek yanıtını alıyorum.

“Yüzde 48 oy aldık. Başarılıyız. Ecevit’i bile geçtik” söylemlerini bir kenara bırakıyorum, Kılıçdaroğlu istifa etmiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ 2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin personel... Haberi Görüntüle

HANGİ KURULTAY OLSUN

Kılıçdaroğlu şimdi “Partiyi olağan kurultaya mı götüreyim, olağanüstü kurultay çağrısı mı yapayım?” konusuna karar vermeye çalışıyor. Olağan kurultay sürecini başlatırsa seçim yenilgisi soğumaya bırakılır, İmamoğlu’nun baskın bir şekilde gelmesinin önü kesilmiş olur.

AK Parti'nin yaptığı yol hizmetinden faydalandı! Özgür Özel'den itiraf: 25... Haberi Görüntüle

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI BELİRLEYECEK

Peki bundan Kılıçdaroğlu’nun kazancı ne olacak? “İstanbul Bizans’sa Ankara ‘Kahpe Bizans’tır” diye bir söz vardır. Olağan kurultay belediye başkan adaylıklarının belirlendiği takvime gelirse o zaman Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu, “Ya İstanbul adaylığı ya CHP” diye tercihe zorlama imkânına kavuşacak. İmamoğlu, İstanbul değil CHP derse o zaman Kılıçdaroğlu ya çarpışacak ya çekilecek. Son anda bir değişiklik olmazsa Ekrem İmamoğlu bugün Ankara’ya gelcek. İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşecek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın'dan mevcut belediyeye eleştiri: 'Bütün... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU KARAR VERMİŞ DEĞİL

Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmama konusunda kararını netleştirmediği söyleniyor. Şartlara bakıyor. Belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde diğer belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun etrafında toplanıp Ekrem İmamoğlu’na karşı güç birliği yaparlarsa Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak demektir. Son gelişmeler Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel başkanlığını bırakmayacağı yönünde.

Çamur siyaseti! Turgut Altınok'tan 600 daire iddialarına yanıt: Yalan söylüyor,... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU ADAY

Ama Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı için aday mı derseniz, ona net bir cevap verebilirim. Aday, derim. Ama başta İstanbul il örgütlerinden olmak üzere, teşkilatta ve belediyelerde İmamoğlu’nu istemeyenler var. Bir kısmı Ankara’ya gelerek Kılıçdaroğlu’na desteklerini bildirdiler. İmamoğlu karşıtı belediye başkanları yerel seçim öncesinde listeleri İmamoğlu’nun belirlemesini istemiyorlar. Kılıçdaroğlu onlara yeniden adaylık sözü verirse devreye girmeye hazırlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading