Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD’li yetkililer şaşkın: Ne ara yaptınız! Türkiye hibrit roket motoru yaptı!

ABD’li yetkililer şaşkın: Ne ara yaptınız! Türkiye hibrit roket motoru yaptı!

Milli Uzay Programı ile Türkiye'yi uzay ligine taşımayı ve gelişen uzay ekonomisinden alınan payı artırmayı hedefleyen Türkiye, kısa sürede büyük işler başarıyor. Ay misyonunun en önemli ayaklarından biri olan milli ve özgün hibrit motor teknolojisi Delta V'yi geliştiriyor. Kısa sürede Delta V Uzay Teknolojileri AŞ tarafından geliştirilen yeni nesil hibrit roket motoru, ABD'lileri yetkilileri şaşırttı.

Gündem

23.01.2024, 19:30

Delta V Uzay Teknolojileri, Milli Uzay Programı hedeflerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Hibrit roket teknolojileri konusunda tasarım ve üretim faaliyetleri yürütülüyor.

Delta V Uzay Teknolojileri AŞ tarafından geliştirilen yeni nesil hibrit roket motoru, ABD'lileri yetkilileri şaşırttı. Kısa bir sürede uzay çalışmalarında önemli bir konuma gelen Türkiye, ABD'nin Uzay alanında çalışan çevrelerinde büyük bir şaşkınlığa neden oldu.

Tünel trafiği rahatlatacak! Başkan Murat Aydın'dan dev projeyi duyurdu: Beykoz-Üsküdar... Haberi Görüntüle

HİBRİT ROKET MOTORUNU NE ARA YAPTINIZ?

Uzay alanında çalışan ABD’li yetkililer, Türkiye’nin geliştirmiş olduğu Delta-V 'nin hibrid roket motorunun kısa sürede geliştirilmesi karşısında “Bu motoru ne zaman, hangi ara yaptınız” diye sordukları ortaya çıktı.

Delta V Uzay Teknolojileri AŞ tarafından geliştirilen yeni nesil hibrit roket motorlarında, katı yakıt ve sıvı oksitleyici kullanılarak yeni nesil uzay sistemlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün roket motorları geliştiriliyor.

Hibrit roket motorları, hızla ticarileşen ve maliyetlerin önemli etken haline geldiği uzay sektöründe diğer roket motorlarına kıyasla 10'da 1'e kadar maliyet avantajı sağlıyor. Dünyada pek çok gelişmiş ülke hibrit roket motorları ile yeni nesil sistemler geliştirerek bu alanda öne geçmeyi amaçlıyor.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi başladı mı, ne zaman... Haberi Görüntüle

KENDİ MİLLİ VE ÖZGÜN ROKETİMİZİ ATEŞLEYECEĞİZ 

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz burada Delta V'den özellikle Ay misyonunda uzayda kendi ateşlememizi yapacak motorları geliştirmelerini bekliyoruz. Bu manada da TÜBİTAK UZAY ve Delta V'yi bir araya getirdik. Zaten birkaç aydır çalışmalarına başlamışlardı. Bu tesislerde şirketimizin kabiliyetlerini dinledik. Ay misyonuyla ilgili kritik bir toplantı gerçekleştirdik. Bütün taraflarla beraber adeta bir ön tasarım toplantısı yaptık ve Delta V'nin özellikle dünyada yeni gelişen hibrit roket teknolojilerinde nerede bulunduğunu, önümüzdeki dönem planlamalarını kendilerinden dinledik. İnşallah Milli Uzay Programı'mızın en önemli misyonu olan Ay misyonunun da ilk aşamasını 2023'te başarıyla tamamlayarak Ay ile ilk teması kendi milli ve özgün roketimizi ateşleyerek, kendi milli ve özgün uzay aracımızla başarmak istiyoruz ve ay yıldızlı al bayrağımızı inşallah Ay'a göndermeyi düşünüyoruz" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading