Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'ye açık çağrı: İncirlik'teki nükleer bombaları Mora'ya götürün!

ABD'ye açık çağrı: İncirlik'teki nükleer bombaları Mora'ya götürün!

Miçotakis'in Türkiye karşıtı her mesajını ayakta alkışlayan Amerikan yönetiminin artık İncirlik'teki üssü, nükleer bombalarla birlikte '51. eyalet' olarak görülen Yunanistan'a taşıması bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 19:18

ABD Kongresi üyelerinin Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i 37 kez ayakta alkışlamasıyla birlikte Türk halkı, Amerikan askerlerinin Türkiye'deki varlığını tamamen sona erdirmesini bekliyor. Yıllardır İncirlik Üssü'ne alternatif mekan arayışında olan ABD ordusuna "Buradaki varlığını Yunan topraklarına taşı" çağrısı yapılıyor. ABD'nin Soğuk Savaş döneminde İncirlik'e getirdiği nükleer bombaların çok yakında '51. eyalet' Yunanistan'a taşınabileceği iddia ediliyor.

İncirlik'ten nükleer bomba transferinin yapılabileceği adres olarak ise Mora Yarımadası'nın kuzeyinde yer alan Araksos Hava Üssü gösteriliyor. Ülkelerinde ABD askeri varlığının giderek artmasına tepki gösteren bazı Yunanlılar, nükleer bombaların Araksos'a taşınma ihtimaline karşı çeşitli eylemler yapmıştı. Fakat Yunan halkının ne dediğinin artık pek bir önemi yok. 

CHP'deki paradan kule skandalı Küçükçekmece'ye de sıçradı: CHP'li belediye başkanının... Haberi Görüntüle

BOĞAZINA KADAR BORÇ İÇİNDE 

320 milyar dolar yıllık gelire sahip Yunanistan'ın 420 milyar dolar net borcu bulunuyor. Milli gelirine oranı itibariyle dünyanın en borçlu ülkesi konumundaki Atina, Türkiye karşısında yaşadığı korkunun da etkisiyle egemenliğini büyük ölçüde Washington'a teslim etti. Bu ülkeye "ABD'nin 51. eyaleti" şeklindeki yakıştırma bu yüzden yapılıyor. 

En güneydeki Girit'ten en kuzeyde, Türkiye sınırındaki Dedeağaç'a kadar ABD tarafından garnizona çevrilen Yunan toprakları sömürgecilerin yeni konuşlanma sahası oldu. Üstelik Atina, Washington direktifleriyle hareket ederek uluslararası anlaşmaları ihlal edip Ege Denizi'ndeki adaları da silahlandırdı. 

ABD ve Avrupa tarafından Türkiye'ye karşı vekil savaşçı yapılmak istenen Yunanistan'da hükümet üyeleri hangi ülkeye gitse büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Washington temasları sırasında Miçotakis'e gösterilen ihtimam bunun en bariz örneği oldu. ABD'li senatörler, Miçotakis ne vakit Türkiye'ye bir göndermede bulunsa ayağa kalkıp alkış tuttu. 

Komşusu Türkiye ile doğrudan ve aracısız temas kurmak yerine araya emperyalistleri koyma ısrarını sürdüren Yunan yönetimi, Ankara ile tüm diplomatik bağı kopardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü açıklamasında "Benim için artık Miçotakis diye biri yoktur" dedi. Şimdi gözler, Yunan yönetiminin okyanus ötesinden gelen talimatla kendi halkını ne zaman ateşe atacağına çevrildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading