Yandex Metrica

ABD ordusu PKK/YPG'nin 'bizzat' yanında: Tel Temr'deki boş bir okulu kışlaya çevirdiler

ABD ordusu PKK/YPG'nin 'bizzat' yanında: Tel Temr'deki boş bir okulu kışlaya çevirdiler

Türkiye'nin Suriye'ye büyük harekâtı öncesi Rusya, terör örgütü PKK/YPG'yi mayın ve patlayıcılarla beslerken ABD ordusu ise Rasulayn güneyindeki Tel Temr'e konuşlanmayı tercih etti. Kasabadaki boş bir okul, Conilerin yeni kışlası oldu.

Gündem

23.01.2024, 18:16

ABD ve Rusya, Türkiye'nin yakında başlatacağı harekâta karşı Suriye'deki hazırlıkları yoğunlaştırdı. Ülkenin kuzeydoğusunda neredeyse yanyana üsler kuran iki ülke, terör örgütü PKK/YPG'ye 'direnmeleri' için yoğun mühimmat takviyesinde bulunuyor. 

Türk SİHA'ları tarafından sürekli izlenmekte olan bu faaliyetlerle hem Washington hem de Moskova, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yavaşlatmayı umuyor. Rus ordusu geçiş güzergâhlarını tuzaklamaları için terör örgütüne TIR'lar dolusu mayın teslim ederken, ABD askerleri de harekâtın hedeflerinden biri olması beklenen Tel Temr'e yığınağı artırdı. 

Barış Pınarı harekât bölgesinin doğu yakasındaki Rasulayn'ın güneyinde kalan Tel Temr, PKK/YPG'li teröristlerin karargâhına dönüşmüş durumda. Burayı askerleriyle aktif olarak destekleme kararı alan ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Tel Temr'de bulunan bir meslek lisesi binasını kışlaya dönüştürdü. 

Zırhlı araçlarla intikal ettikleri bölgede boş durumdaki okula yerleşen ABD askerlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu çok yakında taarruza geçtiği vakit orayı terk edip etmeyecekleri merak konusu. 2019'daki Barış Pınarı Harekâtı sırasında ABD ordusu, PKK/YPG'li teröristlere bariyer olmayı göze alamamış ve çareyi güneydeki daha güvenli alanlara kaçmakta bulmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading