Yandex Metrica

DOLAR

32.51

%-0.1 expand_more

EURO

34.96

%0.3 expand_less

ALTIN

2431.70

%0.46 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64067.53

%0.01 expand_less

ABD'nin Hafter kararı sonrası Akila Salih Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etti

ABD'nin Hafter kararı sonrası Akila Salih Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etti

ABD mahkemesinin darbeci Halife Hafter hakkındaki savaş suçlusu kararının ardından Tobruk Meclis Başkanı Akila Salih soluğu Ankara'da aldı.

Gündem

14.02.2024, 22:15

İki başbakanlı Libya'ya ilişkin ilginç gelişmeler yaşanıyor. CIA devşirmesi Halife Hafter'in Virgina'da ABD mahkemesi tarafından neden birdenbire 'savaş suçlusu' ilan edildiği kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu.

Libya'da Hafter'e destek veren en önemli isimlerden Tobruk Meclisi Başkanı Akila Salih, bugün TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. 

X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir: Peki X kapanırsa kullanıcı hesapları silinir mi? X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir:... Haberi Görüntüle

BAŞAĞA'YI PARALEL BAŞBAKAN İLAN ETTİ

Fethi Başağa

Salih'in yönettiği Tobruk Meclisi, mevcut Trablus Hükümeti'nin başbakanı Abdülhamid Dıbeybe'yi gayrimeşrû ilan etmiş ve yerine, Fayiz es-Serrac hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapmış Fethi Başağa'nın başbakan seçildiğini duyurmuştu. Mecliste oylamayla yapılan seçimin ardından Başağa, başkent Trablus'a giderek Dıbeybe'den koltuğu devralmak istemiş ancak Libya bir kez daha iç savaşın eşiğine gelmişti. 

Ülkede barışın sağlanması için Türkiye iki yönlü diplomasisini sürdürürken, Akila Salih'in Ankara'yı ziyareti, sürecin bundan sonra ne yönde gelişebileceğine ilişkin bir işaret oldu. Trablus'tan silahlar eşliğinde kovulan 'paralel başbakan' Fethi Başağa şu an Sirte sınırları içerisinde kendi hükümetini kurdu. Trablus'ta meşru Başbakan Abdülhamid Dıbeybe ise Libya'yı salimen seçimlere taşıyana kadar görevi bırakmayacağını defaatle ilan etti. 

Yeni Yargıtay Başkanı Zeki Yiğit aslen nereli, kaç yaşında? Zeki Yiğit kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Zeki Yiğit aslen nereli, kaç yaşında? Zeki... Haberi Görüntüle

HAFTER KARARINDA MCGURK FAKTÖRÜ

Halife Hafter

ABD'nin Libya politikası Joe Biden'ın Kuzey Afrika ve Ortadoğu Başdanışmanı Brett McGurk tarafından belirleniyor. Suriye'de PKK ve DEAŞ işgallerini yöneten isimlerden biri olduğu bilinen McGurk'ün, Hafter aleyhine Virginia'da verilen mahkeme kararında etkili olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. ABD'de son yaşananlara bakıldığında, Libya'da artık tüm tarafların Türkiye ile iyi ilişkiler istediği ortaya çıkıyor. Darbeci Hafter'in de bu nedenle gözden çıkarıldığı sanılıyor. 

Son dakika... Tokat'ta deprem! Çevre illerde de hissedildi Son dakika... Tokat'ta deprem! Çevre illerde de hissedildi Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABUL ETTİ 

Ankara'da Salih'le görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabında açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Agila Salih İsa Guveyder ile Gazi Meclisimizde bir araya geldik. Görüşmemizde, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Libya’nın istikrarı ve huzuru için çaba göstermeye devam edeceğini vurguladık."

İki isim daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading