Yandex Metrica

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Türkiye'nin yerini doldurabilecek hiçbir ülke yok

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Türkiye'nin yerini doldurabilecek hiçbir ülke yok

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yaptığı açıklamada, PKK'nın Türkiye için bir tehdit olduğunu belirtirken, 'Türkiye olağanüstü bir diplomatik oyuncu. Türkiye’nin yeri doldurulamaz.' diye konuştu.

Gündem

23.01.2024, 19:19

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ile Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kim kazanacak? Diplomasi mi Caydırıcılık mı?" etkinliğine katıldı. 

Etkinlikte, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliği ile Türkiye'nin mevcut durumdaki pozisyonu gündeme gelirken, ABD'nin eski Suriye Özel temsilcisi ve Ankara eski büyükelçisi James Jeffrey önemli açıklamalarda bulundu. 

Diplomasi trafiği başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe kritik zirvelerde bulunacak: Gündem küresel barış... Diplomasi trafiği başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe kritik zirvelerde bulunacak:... Haberi Görüntüle

'ABD TÜRKİYE'NİN YERİNE YUNANİSTAN'I KOYMAYA ÇALIŞIYOR'

ABD'nin Atina ile askeri işbirliğini artırmasının Yunanistan'ın Türkiye'nin yerini doldurma çabası olarak değerlendiren Jeffrey, "Akdeniz'den Levant'a, Karadeniz'den Balkanlar'a kadar geniş bir Avrasya coğrafyasında Türkiye'nin jeostratejik yerini doldurabilecek hiçbir ülke yok." diye konuştu. 

Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok? Yunus Emre kovuldu mu? Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok?... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ BİR DİPLOMATİK OYUNCU'

Diğer yandan Türkiye'nin satınalma gücüne göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi olduğunu belirten Jeffrey, "NATO'da ikinci en büyük orduya sahip ve çok iyi savaşıyor, oldukça sofistike diplomatik ilişkilere sahip... Türkiye olağanüstü bir diplomatik oyuncu. Ukrayna'yı silahlandırmadan, diplomatik inisiyatiflere, bir uzlaşmacı çözüm bulmaya çalışmasından, Möntrö anlaşmasına ve hava sahasına kapatmaya kadar, Ukrayna çatışmasındaki rolü olağanüstü." sözlerini kaydetti. 

Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim analizi: Bayrak değişimi olabilir! Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN YERİ DOLDURULAMAZ'

Türkiye'nin diplomatik adımlarının çok cesur olduğunu belirten Jeffrey, "Tüm bunlar çok cesur adımlar ve savaşın gidişatı üzerinde muazzam bir etkiye sahip. Dolayısıyla Türkiye'nin yeri doldurulamaz." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading