• G.ALTIN

    4.340,29

  • DOLAR

    39,4391

  • EURO

    45,6431

  • BIST 100

    9.311,88

  • BITCOIN

    $106.531

ABD merkezli STK'dan Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi övgüsü: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların şiddet görmesine karşı'

ABD merkezli STK'dan Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi övgüsü: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların şiddet görmesine karşı'

FWI Başkanı Slater, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını övdü. Slater, "Öncelikle, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiği için Türkiye Cumhurbaşkanı'nı (Recep Tayyip Erdoğan) takdir etmek istiyorum. Cumhurbaşkanı bu kararı, kadınların şiddet görmesini istediği için değil, bağlayıcı nitelikteki bu sözleşmeye, hükümetleri uyardığımız yanıltıcı kavramların dahil edilmesi nedeniyle aldı." dedi.

"Küreselleşen Dünyada Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" temasıyla İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Aile Forumu'nda "Son Derece Karlı: Küresel Tehditlerin Bireylere, Ailelere ve Topluma Bedeli" başlıklı panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zübeyir Nişancı üstlenirken panele Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi İdari Ofis Başkanı Jeyran Rahmatullayeva, ABD'deki Aile ve İnsan Hakları Merkezi'nin Hukuki Çalışmalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Gennarini, ABD merkezli sivil toplum örgütü Uluslararası Aile İzleme Örgütü (FWI) Başkanı Sharon Slater ve Rusya'da bulunan Moskova Üniversitesi'nde Biyoteknoloji Uzmanı Dr. Aleksey Kiristaev konuşmacı olarak katıldı.

"TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI'NI TAKDİR ETMEK İSTİYORUM"

Panelde konuşan Uluslararası Aile İzleme Örgütü (FWI) Başkanı Sharon Slater, "Öncelikle, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiği için Türkiye Cumhurbaşkanı'nı takdir etmek istiyorum. Cumhurbaşkanı bu kararı, kadınların şiddet görmesini istediği için değil, bağlayıcı nitelikteki bu sözleşmeye, hükümetleri uyardığımız yanıltıcı kavramların dahil edilmesi nedeniyle aldı." ifadesini kullandı. Slater, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) gibi kurumların yürüttüğü cinsellik eğitimi programlarının "pedagojik olmaktan çok ideolojik" olduğunu savunarak Birleşmiş Milletler (BM) sisteminin, bu tür içerikleri teşvik eden sivil toplum kuruluşlarına ve dijital projelere büyük miktarda fon sağladığını aktardı.

Slater, bu eğitim modellerinin gençleri ailelerinden ve geleneksel değerlerden uzaklaştırmayı hedeflediğini öne sürdü.AA

Avatar
İdris Kartal