Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD'li eski yetkiliden çarpıcı itiraf! Türkiye ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor

ABD'li eski yetkiliden çarpıcı itiraf! Türkiye ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor

Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği nokta hakkında çarpıcı itiraflarda bulunan Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen, Türkiye savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 70'ini ürettiğini söyledi. Outzen, "Türkiye, Savunma Sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor. Biz/ABD ise müşteri arıyoruz ve sistemleri satmak istiyoruz. Bu durum da çelişki oluşturuyor. Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:26

Türkiye son yıllarda savunma sanayisinde attığı adımlarla dünyada önemli noktaya geldi. Savunma sanayindeki dışa dönük bağımlılık ortadan kalkarken havada, karada ve denizde üretilen milli ve yerli savunma sanayi ürünlerimiz terörle mücadelede ve savaşlarda rol oynamaya başladı. 

Solingen faciası sonrası Türkiye'den Almanya'ya çağrı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, SAVUNM SANAYİ KONUSUNDA BAĞIMSIZ OLMAK İSTİYOR 

Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya değinerek, "Türkiye, Savunma Sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor. Biz/ABD ise müşteri arıyoruz ve sistemleri satmak istiyoruz. Bu durum da çelişki oluşturuyor. Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği savunma sanayi ürünlerinin engellendiğini belirten Outzen, "ABD satışlarında kongre rolü var ve biraz sıkıntılı olabiliyor. Türkiye'ye satışlar kongre tarafından engellenebiliyor. Ama durum tamamen ümitsiz değil, bazı konularda hala işbirliği yürütebiliriz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading