Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD 'Kararı geri alın' dedi! Size mi soracağız?

ABD 'Kararı geri alın' dedi! Size mi soracağız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti sırasında yaptığı 'Mülkiyet haklarına riayet edilerek Maraş'ta hayat yeniden başlayacak' açıklaması çözümsüzlükten yana olan Batılı ülkeleri çıldırttı. ABD çizgiyi aştı, Türkiye'yi bu kararı geri almaya çağırdı.

Gündem

23.01.2024, 17:41

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki devletli çözüm ve Maraş konusunda verdiği mesajlar AB ve ABD'yi çıldırttı.

Açıklamanın yankıları da, Batı'dan gelen açıklamalar da sürüyor. Son açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. 

ÇAĞRI DEĞİL TEHDİT

Türkiye ile ilişkiler konulu Senato oturumunda senatörlerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland sınırı aştı. Türkiye'ye çağrı adı altında tehditte bulundu. 

Oturum sırasında Maraş bölgesinin yüzde 3,5'lik bölümünün açılması kararını gündemine alan Dışişleri yetkilisi Nuland, Türkiye'yi bu kararı geri almaya çağırdı.

Nuland, Maraş'ın açılması kararını "provokatif" ve "kabul edilemez" bulduklarını ve kararın geri alınması çağrısını Türk yetkililere de bizzat ilettiğini söyledi. 

ABD 'BARIŞ' DİYOR AMA BARIŞI BALTALIYOR

Victoria Nuland, ABD'nin yıllardır adada husumeti ve çözümsüzlüğü besleyen politikalarını unuttu; "Kıbrıs'a barış ve istikrarı sadece Kıbrıslıların öncülüğünde, iki bölgeli, iki toplumlu bir sürecin getireceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı. Oysa ABD'nin de aralarında bulunduğu Batı bloğunun, uluslararası arenada Rum Yönetimi'ni Kıbrıs’ın tek meşru hükümeti ve tek sahibi olarak görmesi, Kıbrıs'ya istikrarsızlığın başlıca nedeni haline gelmiş durumda. 

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı'nın ilk gününe de denk gelen Kıbrıs Harekatı'nın 57. yıldönümünde KKTC'de bir konuşma yapmış ve "Mülkiyet haklarına riayet edilerek Maraş'ta hayat yeniden başlayacak" demişti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da "Kapalı Maraş'ın yüzde 3,5'una tekabül eden bölgenin askeri bölge statüsü kaldırılarak, Maraş açılımımızın ikinci aşamasına geçilecek." demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading