Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD karargahının yanı başında operasyon! Suriye'de teröristlere SİHA darbesi

ABD karargahının yanı başında operasyon! Suriye'de teröristlere SİHA darbesi

Türki Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik düzenlediği operasyonlar devam ederken bölgeden yeni bir haber geldi. Şanlı Türk askeri, ABD askerinin bulunduğu bölgeye 700-800 metre uzaklıktaki teröristleri SİHA atışıyla vurdu.

Gündem

23.01.2024, 20:09

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlediği hava operasyonlarıyla birlikte terör yuvaları teker teker yerle bir edildi. Şanlı Türk askeri, eller tetikte olası kara harakatı için emir beklerken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Terör örgütü PKK/YPG'nin ana merkezlerinden biri olan Haseke de operasyonların yapıldığı yerlerden birisiydi. Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD askerinin bulunduğu bölgeye 700-800 metre uzaklıktaki teröristleri SİHA atışıyla vurdu. 

Kadir İnanır yoğun bakımda mı? Kadir İnanır hastaneden çıktı mı? Haberi Görüntüle

ABD İLE ORTAK KULLANILMIŞ

Ayrıca Aynel Arab'da (Kobani) eli kanlı terör örgütünün "tavuk çiftliği" olarak gösterdiği noktayı TSK imha etti. İmha edilen bölge daha önce ABD askerleri ile ortak kullanılmış.

TSK'dan ABD karargahının yanıbaşında operasyon

DGS başvuru ücreti ne kadar 2024? Dikey Geçiş Sınavı başvuru... Haberi Görüntüle

ÇEYREK MİL UZAĞINDAKİ NOKTA VURULDU

Axios.com haber sitesi üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin operasyonlarının Washington'ı rahatsız ettiğini yazdı. Söz konusu haberde, Suriye'de bulunan 900 ABD askerinin terör örgütü SDG kontrolündeki üslere konuşlandığı belirtildi. Pençe Kılıç Harekatı'nda ABD askerlerinin çeyrek mil uzağındaki (400 metre) bir noktanın SİHA tarafından vurulduğunu iddia etti. 

ABD basını, yaşanan bu olayın ardından ABD'nin operasyonların durdurulması için girişimde bulunduğu yazıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading