Yandex Metrica

ABD'deki banka krizinin üstüne Biden yine bombayı patlattı! O soruyu duyunca kapıyı çekip gitti

ABD'deki banka krizinin üstüne Biden yine bombayı patlattı! O soruyu duyunca kapıyı çekip gitti

ABD Başkanı Joe Biden, son günlerde dünya gündemini meşgul eden bankaların iflaslarına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, gelen bir sorunun ardından cevap vermeden kapıya yöneldi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Küresel piyasalara darbe vuran ABD'de ardı ardına üç bankanın iflasını açıklaması sonrası ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu. 

İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı durdurun İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı... Haberi Görüntüle

BIDEN KONTROL ALTINDA DEDİ 

Biden açıklamasında durumun 'kontrol altında' olduğunu iddia ederek bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını belirtti. 

Biden açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

FDIC, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın varlıklarının kontrollerini eline aldı. Yönetimin çabuk harekete geçmesi Amerikalılara ABD bankacılık sisteminin güvenli olduğu konusunda güven vermeli. Amerikalı vergi mükellefleri için zarar ortaya çıkmayacak. SVB ve Signature Bank için para sigorta fonları ücretlerinden gelecek.

Bankalardaki yatırımcılar korunmayacak, hiç kimse kanunların üzerinde değil. Böyle durumların yeniden yaşanmasını engellemeliyiz. Kongre'den ve regülatörlerden bankacılık kurallarının güçlendirilmesini isteyeceğim. Bununla yetinmeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız.

8-9 Nisan öğretmen maaşı bugün mü yatacak? Öğretmen maaşları neden yatmadı? 8-9 Nisan öğretmen maaşı bugün mü yatacak? Öğretmen maaşları neden... Haberi Görüntüle

GARİP HAREKETLERİ GÜNDEM OLDU 

Diğer yandan Biden'ın bu açıklaması sonrası gazeteciler soru sorma aşamasına geçti. Biden işte bu kısımda daha önce olduğu gibi garip hareketler sergilemeye başladı. 

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Haberi Görüntüle

SORUYU DUYUNCA ARKASINI DÖNÜP GİTTİ 

Söz konusu o anlarda gazeteciler, ABD Başkanının konuşması biter bitmez soru sormaya başladı. Kamera tarafından kayıtlara geçirilen ve net bir şekilde duyulan 'Dalgalanma etkisini olmayacağına net bir cevap verir misiniz? Diğer bankalarında mı batmasını bekliyorsunuz?' sorusuna yanıt veremeyen Biden, çıkışa yöneldi ve kapıyı kapatıp çıktı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading