Yandex Metrica

AB öğrenciler için ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Avrupa ücretsiz tren bileti

AB öğrenciler için ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Avrupa ücretsiz tren bileti

18 yaşındaki 35 bin gence Avrupa'yı gezebilmek için ücretsiz tren bileti verileceği bugün açıklandı. "DiscoverEU" adlı proje ile açıklanan bu müjdeli haber, binlerce genci Avrupa'yı gezmeye olanak tanıyor. Peki, AB öğrenciler için ücretsiz tren bileti nasıl alınır? sorusunun cevabı haberimizde. 

Gündem

23.01.2024, 20:34

18 yaşındaki gençlere müjdeli haber. AB'nin "Erasmus+" programı kapsamındaki "DiscoverEU" projesi doğrultusunda 18 yaşındaki gençler, internet üzerinden kolaylıkla başvurarak Avrupayı gezmek için 30 günlük ücretsiz bilet hakkı kazanabilecek.

Ücretsiz tren biletleri, AB üyesi ülkelerin ve Erasmus+ programında yer alan İzlanda, Liechtenstein, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye gibi ülkelerin vatandaşı olan ya da bu ülkelerde yasal olarak ikamet eden gençler hak sahibi olabilecek.

AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de intihar eden şahıs öldü mü? AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de... Haberi Görüntüle

Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Haberi Görüntüle

AB ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETSİZ TREN BİLETİ NASIL ALINIR?

1 Temmuz 2004 ile 30 Haziran 2005 arasında doğanların >buraya tıklayarak açılan sayfadaki kısa sınavda sorulan soruları 29 Mart 2023'e kadar cevaplaması gerekiyor.

Seçilen gençler biletlerini 15 Haziran 2023 ile 30 Eylül 2024 arasında en fazla 30 gün boyunca Avrupa ülkelerinde kullanabilecek.

AB'nin 2018'den beri devam ettirdiği proje ışığında günümüze kadar tahmini olarak 200 bin gence ücretsiz tren bileti verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading