Yandex Metrica

84 amiral ifade veriyor

84 amiral ifade veriyor

Montrö Bildirisi'nde imzası bulunan 103 emekli amiralden şu ana kadar ifadesi alınmayan amiraller de ifadeye çağırıldı. Gelişmenin 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 21:56

12 Mart, 27 Nisan muhtıralarını hatırlatan skandal bir bildiri yayınlamasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütüyor. Bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 20 şüpheli amiralin ifadeleri doğrultusunda bildiride olan 84 amiral daha ifadeye çağırıldı.

DARBE YILDÖNÜMÜNDE İFADEYE ÇAĞRILMALARI DİKKAT ÇEKTİ

Soruşturma bugüne kadar alınan şüpheli ifadeleri, HTS analizleri ve sonucu elde edilen deliler çerçevesinde yürütülüyor. 84 emekli amiralin "Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma" suçundan ifadeleri alınıyor. 84 amiralden ilk olarak ifadeye çağrılan 11 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifadeleri alınmaya başladığı öğrenildi. Gelişmenin 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde gerçekleşmesi dikkat çekti. 

BUGÜNE KADAR 20 EMEKLİ ASKER İFADE VERDİ

Emekli 104 Amiral tarafından 3 Nisan'da 'Montrö Bildirisi' başlığı adı altında darbe çağrısını andıran bildirinin yayımlanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz tarafından yürütülen soruşturmada bugüne kadar TUSED Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan'ın ile Ergun Mengi'nin de aralarında bulunduğu 20 emekli askerin ifadeleri alınmıştı.

BİLDİRİ HAZIRLAMA GÖREVİ ERGUN MENGİ'DEN

5 ve 16 Nisan tarihlerinde ifadeye çağrılan 20 emekli amiralin incelenen yazışmalarında, 141 emekli Amiralin bulunduğu ADMEK-2 adlı whatsapp grubundaki mesajlar da bildirinin hazırlanma fikrini emekli Amiral Metin Açımuz'un ortaya attığı, Emekli Amiral Işık Biren ise reaksiyon göstermeleri gerektiğini söyledikten sonra bildiriyi hazırlama görevini Ergun Mengi'ye verdiği ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading