Yandex Metrica

8 İlde Sahil Rüzgarı Operasyonu

8 İlde Sahil Rüzgarı Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ilde suç örgütlerine yönelik 'Sahil Rüzgarı' operasyonu düzenledi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gündem

23.01.2024, 17:29

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından İstanbul merkezli, Antalya, Muğla, Mersin, Balıkesir, Adana, Aydın ve İzmir olmak üzere 8 ilde eş zamanlı olarak Sahil Rüzgarı operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada organize suç örgütlerinin nihai amaçlarının haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmak olduğu, bu doğrultuda gerçekleştirilen eylemlerin kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturduğu belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı koordinesinde turizm sezonu öncesi turistik büyükşehirler ve sahil şeridindeki illeri kapsayacak şekilde Sahil Rüzgarı Operasyonunun başlatıldığı bildirildi. 

"TEHDİT, TEFECİLİK, SİLAHLA YARALAMA" 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; Antalya ilinde 32, Aydın ilinde 15, Balıkesir ilinde 25, İzmir ilinde 30, Mersin ilinde 19, Muğla ilinde 19, İstanbul ilinde 13 ve Adana illinde 18 şüpheli şahsa yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef şahsa yönelik 21.05.2021 tarihinde eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı" ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading