banner2

6 yaşındaki Elif Nur bakımsızlıktan ölmüş! Amca ve hala tutuklandı

Eskişehir'de cezaevinde olan Sibel-Gökhan Tiftik'in kızları 6 yaşındaki Elif Nur yakınlarının evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Elif Nur hayatını kaybetti. Küçük kızın şüpheli ölümü sonrası halası ve amcası 'çocuklara kötü muamele' iddiasıyla tutuklandı.

Gündem 17.12.2022, 07:29 17.12.2022, 07:49
Abone ol
6 yaşındaki Elif Nur bakımsızlıktan ölmüş! Amca ve hala tutuklandı

Eskişehir'de yaşanan olay Türkiye'nin yüreğini dağladı. Cezaevinde olan Sibel- Gökhan Tiftik'in kızları 6 yaşındaki Elif Nur, yakınlarının evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Elif Nur öldü, şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturmada halası ve amcası 'çocuklara kötü muamele' iddiasıyla gözaltına alındı. Elif Nur'un aynı evde yaşadığı 9 ve 12 yaşındaki ağabeylerinin de bakımsız ve halsiz halde bulunup, vücutlarında morluklar olduğu tespit edildiği ve korumaya alındığı belirtildi. Küçük kızın anne ve babası cenazeye izinli olarak katıldı.

'O BENİM KANIM, CİĞERİM'

Eskişehir Yunus Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen amca Sezer Tiftik, suçlamaları kabul etmedi. Amca Sezer Tiftik, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Kesinlikle yeğenimin ölümüyle bir alakam yok. O benim kanım, ciğerim. Öyle bir şey olmasına izin vermem. Yıllardır evden uzağım zaten" ifadelerini kullandı.

'EZİYET DİYE BİR ŞEY YOK'

Hala Deniz Tiftik ise Elif Nur’un yeğeni olduğunu belirterek, "Hiçbir şey yapmadım, onlar benim öz yeğenlerim. Eziyet diye bir şey yok" diyerek ağladı.

AMCA VE HALA TUTUKLANDI

Tutuklanan Deniz ve Sezer Tiftik, işlemlerinin ardından cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor. 

İŞKENCE GÖRÜYORLARDI

Elif Nur ile ağabeyleri Yiğit ve Metin Tiftik’in akrabaları, çocukların bakıldığı halasının evinde işkence gördüğünü iddia etti. Çocukların akrabalarından Gamze Akkoyun, 3 çocuğun da kilitli bir odada aylarca kaldığını öne sürerek, "Çocukların velayetini babasının isteği üzerine babaanneye vermişler. Çocukları eve kapatmış, hiçbir şekilde dışarıya çıkartmamış. Aylarca 3 kardeş bir odada kilitli bir şekilde kalmış. Kapının üzerine zil takmışlar. Halısı bile olmayan boş bir odanın içindeymiş çocuklar. Oda komple rutubetli. Perdeyi tuttum ellerim ıslandı. Rutubet o kadar ağırdı ki hiçbir insan orada kalamaz. Çocukların kapısına koyunların boynuna asılan zillerden takmışlar. Kapı açılınca duymak için, çocuklar bir yere kaçmasın gitmesin diye. Çocuklara her çıktığında işkence yapmış. Bu çocuk açlık ve işkenceden dolayı öldü. Biz de bilmiyoruz kaç aydır öyle olduklarını. Bu çocuğun ölümü öbür çocukları kurtardı. İki kardeşi kurtardı. Bu çocuk ölmeseydi öbür çocuk da ölmek üzereydi. Üç gün daha dursaydı ölecekti. Bu çocukları biz kaçırdık. Çocuklara 2 kaşık çorba ve meyve suyu içirdik. Çocuklar istifra etmeye başladı. Elleri yüzleri mordu. Darp izleri vardı. Normal beslenemiyorlardı, mideleri küçülmüş. Çocuğa sordum "Ne oldu size böyle?" dedim. "Abla bizi bir odaya kilitliyor. Bizi 3-4 gün odadan çıkartmıyor. Yarım parça ekmek veriyor, onu da iki kardeş bölüşüp yiyorduk. Darp ve açlık sonucunda öldü" ifadelerini kullandı.

'UFACIK ÇOCUĞUN KANI YERDE KALMASIN'

Çocukların diğer akrabası Ebru Çoknur da Elif Nur'un ölümünün araştırılarak suçu olanların cezalarını çekmelerini istediklerini söyledi. Çoknur, "Bir babaanne, bir amca, bir hala yeğen öldükten sonra bırakıp gider mi? Kaçar mı? Suçu olmayan kaçmaz. Hani neredeler? Adalet nerede? Babaanne hala kayıp. Çocuk açlıktan ölmüş. Her tarafı mosmordu. Öbür çocuk da ölmek üzere hastanede. Adalet istiyoruz başka bir şey değil. Adalet yerini bulsun. Şu ufacık çocuğun kanı yerde kalmasın. Bir babaanne bunu yapıyorsa, bu insanda vicdan aramayacaksın. En ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz. Sonuna kadar da peşindeyiz. Şu çocukların sonuna kadar peşindeyiz" diye konuştu.



 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!