Yandex Metrica

6 partiden Kandil'e güvence: Hiçbir HDP'li başkan görevden alınamaz, yargı suçlu bulsa bile yerine aynı partiden biri atanır

6 partiden Kandil'e güvence: Hiçbir HDP'li başkan görevden alınamaz, yargı suçlu bulsa bile yerine aynı partiden biri atanır

28 Şubat'ta CHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Partilerinin imzaladığı 48 sayfalık Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metni skandal maddeler içeriyor. Buna göre, belediye kaynaklarını Kandil'e aktaran başkanlara hiçbir şekilde dokunulamayacak.

Gündem

23.01.2024, 18:55

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Deva Partisi'nin 28 Şubat'ta imzaladığı 48 sayfalık 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metni skandal ifadeler içeriyor.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaştan ötürü gündeme yeterince gelmemiş olsa da, 6 partinin imzaladığı ortak bildiri, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki yönetim kadrosuna güvence niteliğinde. 

Büyük ölçüde Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Meral Akşener tarafından hazırlanan 'Geleceğin Türkiyesi' metni, belediye başkanlarının yerine hiçbir şekilde kayyum ataması yapılamayacağını hükme bağlıyor. 

6 partinin üzerinde uzlaştığı sistem hayata geçerse, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il ve ilçelerde HDP'li yerel yöneticilere hiçbir şekilde dokunulmayacak. Bu partideki isimler halkın parasını Kandil'deki terör elebaşlarına gönderse bile...

Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125. bölüm bugün mü? Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125.... Haberi Görüntüle

İŞTE KELİMESİ KELİMESİNE O MADDE... 

48 sayfalık taslakta KAMU YÖNETİMİ başlığı altında yer verilen YEREL YÖNETİMLER maddesinde kelimesi kelimesine şu ifadeler var:

Yerel Yönetimler Yerel ihtiyaçlar, nüfus artışı, çevresel sorunlar ve vatandaşların talep ve beklentilerindeki çeşitlilik, kamu hizmetlerindeki verimlilik ve etkililik dikkate alınarak yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları arttırılacaktır. Yerel yönetimlerde iyi yönetişimin gereği olarak demokratik katılım, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri hâkim kılınacaktır. Merkezi yönetimin yerel yönetimler üzerindeki idari denetiminin sınırları açıkça belirlenecek ve yerindelik denetimi anlamına gelen vesayet uygulamalarına son verilerek yeni bir merkez-yerel dengesi kurulacaktır. Yerel yönetimlerin gelirleri ile ilgili yeniden düzenleme yapılacak, borçlanma ana gelir kaynağı olmaktan çıkarılacak, yerel yönetimlere genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay arttırılacak ve öz kaynaklarını arttırma imkanı sağlanacaktır.

Seçimle gelenin seçimle gitmesi güvence altına alınacak, yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son verilecektir. Seçilmiş yöneticilerin görevlerine bir yargı kararı olmadıkça son verilemeyecektir. Görev suçları sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan yerel yöneticilerin geçici olarak görevden uzaklaştırılmaları da ancak yargı kararı ile mümkün olacaktır. Seçilme yeterliliğini kaybeden ya da geçici olarak görevden uzaklaştırılan belediye başkanı yerine yeni başkan, belediye meclisi tarafından seçilecektir. Yerel yönetimlerin meclislerinin bütün toplantılarının kamuya açıklığı ilkesi kurumsallaştırılacaktır. Kentin geleceğini ilgilendiren önemli karar alım süreçlerine muhtarların, meslek kuruluşlarının, sivil toplumun ve bilim insanlarının katılımı sağlanacaktır.

Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2 hangi platformda yayınlanacak? Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2... Haberi Görüntüle

BAŞKAN SUÇLU OLSA BİLE YERİNE AYNI PARTİDEN BAŞKA BİRİ GEÇECEK

6 partinin projeksiyonuna göre, terör örgütüne yardım gönderdiği tespit edilen belediye başkanları İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınamayacak. Yerlerine kayyum ataması yapılamayacak. Bu kişiler ancak yargı kararıyla görevden uzaklaştırılabilecek. Ancak yerlerine gelecek olan kişiler ise bulunduğu ildeki belediye meclisi tarafından seçilecek. Yani o belediyeye hangi parti hakimse yeni başkan da yine o partiden olacak. Halkın ve devletin kaynaklarının Kandil'e peşkeş çekildiği düzenin başarılı(!) bir şekilde devam etmesi öngörülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading