Yandex Metrica

6'lı masa dağılıyor mu? İşte yeni senaryolar

6'lı masa dağılıyor mu? İşte yeni senaryolar

DEVA Partisi 6'lı masadan çekildi. Şimdi gözler olası senaryolarda. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olmak için masaya yumruğunu vurduğu ittifakta Abdullah Gül krizi yaşandığı ifade ediliyor. Saadet Partisi'nden gelen 'İttifak içinde ittifak' yorumu da üçüncü ittifak yorumlarını arttırıyor.

Gündem

23.01.2024, 19:11

Altı muhalefet partisi genel başkanının, iki gün önce üçüncü kez bir araya geldiği toplantı sonrası ittifakta kavga büyüdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda rest çeken açıklamalarını, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'ın ayrılık kararı izledi. Şimdi gündemde muhalefet cephesindeki yeni senaryonun ne olacağı var. 

İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27 saatlik arıza! İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27... Haberi Görüntüle

İTTİFAKTA 'GÜL' KRİZİ Mİ?

Altı lider iki gün önceki görüşme sonrası yaptıkları ortak açıklamada "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda liderler olarak birçok kez vurguladığımız gibi uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

Ancak o görüşme sonrası taraflardan gelen tepkiler masada yaşanan anlaşmazlığı ortaya koydu. İddialardan ilki, hemen her seçimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı adaylığı gündeme getirilen Abdullah Gül'le ilgili. 

AK Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili belli oldu! İşte Tevfik Göksu'nun yerine gelen isim AK Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili belli oldu! İşte Tevfik... Haberi Görüntüle

ÜÇ PARTİDE 'GÜL' UZLAŞISI

Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Abdullah Gül'ün adaylığına yeşil ışık yaktığı biliniyor. Özellikle Saadet Partisi, Abdullah Gül için uzun süredir kulis yapıyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın geÇtiğimiz günlerde yaptığı ''2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi Gül'ü aday göstermek için teklifte bulundu, CHP kabul etti'' iddiası da bunu destekleyen bir tanıklık olarak kayda geçmişti. 

İttifakın bu üç partisinin Gül'ü aday yapmak istediği ancak bu talebin ittifakta kabul görmediği ifade ediliyor. 

Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIK RESTİ

Altılı masada bir krizin yaşandığına dair en somut gösterge, Millet İttifakı'nın adayı olmak isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 26 Nisan’da CHP grubunda yaptığı açıklamalar oldu. Kılıçdaroğlu partililere hitaben yaptığı konuşmada “Yol arkadaşlarımıza sesleniyorum; size de bir çift lafım var. Ya bana katılın ya da şimdi, şu anda yolumdan çekilin.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama Kılıçdaroğlu'nun en net “adaylık ilanı”  olarak yorumlandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu ani ve agresif çıkışının nedeni, özellikle İYİ Parti cephesinde hakim olan ''Kılıçdaroğlu yerine ABB Başkanı Mansur Yavaş ismi daha uygun'' görüşü. 

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler temin edilmedi! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN İSYANINI DEVA TIRMANDIRDI

İttifakın adaylık için pek sıcak bakmadığı belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun masaya yumruğunu vurmasından saatler sonra bu kez DEVA Partisi'nden kesin bir adım geldi. Ali Babacan, 2023 yılındaki seçimlere kendi adı ve kendi logolarıyla gireceklerini duyurdu. 

DEVA Partisi'nin masayı dağıtabilecek niteliktekli bu kararı, Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusundaki agresif ısrarı ve kendi tekliflerinin dikkate alınmamasına karşı bir rest olarak yorumlandı. 

Irak’ın kuzeyinde operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Irak’ın kuzeyinde operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var? Bor var mı? Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var?... Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK MI KURULACAK?

DEVA Partisi 'kendi logomuzla katılacağız' dese de, bundan sonraki süreçte bir üçüncü koalisyon kurulabileceği de ifade ediliyor. Bu ihtimali güçlendiren konu, altılı masada bir süredir yaşanan sıkıntılar. 

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Haberi Görüntüle

DEMOKRAT PARTİ RAHATSIZLIK YARATTI

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın 10 Nisan'da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var: 1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" açıklaması Gelecek ve DEVA partilerinin tepkisine neden olmuştu.

İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? Haberi Görüntüle

'İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK' VE YÜZDE 7 ENDİŞESİ

Bu tweetinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "İttifak içinde ittifak" ifadesiyle "Üçüncü İttifak" ihtimalini gündeme getirmişti. DEVA'nın ittifaktan ayrıldığını resmen duyurmasının ardından ''üçüncü ittifak'' senaryosu da güçlenmiş oldu. 

Saadet, Gelecek ve DEVA partileri bir yandan "Yüzde 7’yi aşar mıyız?" sorusuna yanıt arıyor. Bir yandan da muhalefetin vekil sayısının düşmesinin o cephede yaratağı sonuçların endişesi yaşanıyor. Üçüncü ittifakın kurulması durumunda muhalefetin en az 30 vekil daha az çıkartacağı ifade ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading