Yandex Metrica
SON DAKİKA
5 yerde aynı anda yangın çıktı! Kundaklı saldırının merkezi bu kez Silivri

5 yerde aynı anda yangın çıktı! Kundaklı saldırının merkezi bu kez Silivri

Yeşil Vatan'ı sık sık hedef alan terör örgütü bu kez İstanbul'un Silivri ilçesinde sahnedeydi. Bölgede 5 farklı alanda aynı anda çıkan yangınlar güçlükle söndürüldü.

Gündem

23.01.2024, 19:29

Türkiye'nin farklı bölgelerinde ormanları hedef alan ve hepsi de aynı anda çıkan yangınlar, kundaklamaların arkasında terör örgütünün varolduğu gerçeğini hatırlatıyor. 

Kendilerine 'Ateşin Çocukları' ismini takan PKK'lılara yönelik son dönemde operasyonlar artsa da kundaklama eylemlerinin önüne geçilemiyor. 

Vatandaşların sabotaj saldırısı olduğundan neredeyse emin olduğu son olay İstanbul'un Silivri ilçesinde yaşandı. Bölgede 5 noktada aynı anda yangınlar çıktı. 

Selimpaşa Araptepe, Yeni Mahalle Kiptaş 1, Ortaköy, Fatih Mahallesi Boşnakbahçe ile Gümüşyaka mevkilerindeki otluk ve ağaçlık alanlarda bir anda alevler yükseldi. 

İhbarlar üzerine yangın bölgelerine itfaiye, polis, jandarma ve belediye ekipleri sevk edildi.

Polis helikopteri de bölgede inceleme yaparak ekiplere destek verdi.

Araptepe'deki yangının kısa sürede büyümesi üzerine MHP'li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bölgeye giderek incelemede bulundu.

5 noktada çıkan yangın, itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün ilçemizde bilinmeyen bir sebeple 5 bölgede küçük çaplı yangınlar meydana geldi. Özellikle Selimpaşa Araptepe mevkiinde yaklaşık 140 dönüm büyüklüğündeki alanın otluk kısmında çıkan yangın, çok şükür ormanlık alana sirayet etmeden kontrol altına alındı. Silivri Afet Koordinasyon Merkezi ekiplerimiz, İBB İtfaiyesi, iş makinelerimiz, tankerlerimiz, hep birlikte olası facianın önüne geçildi." ifadelerine yer verdi.

Silivri ormanlarını hedef alacak geniş ölçekli bir kundaklama denemesi, ekiplerin çabuk müdahalesi sayesinde az hasarla atlatılmış oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading