Yandex Metrica

31 bin sanatçıya 250 milyon TL'ye ulaşan destek verilecek

31 bin sanatçıya 250 milyon TL'ye ulaşan destek verilecek

MKYK toplantısının ardından basın açıklaması yapan Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verileceğini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Koronavirüs pandemisi, birçok sektörde olduğu gibi sanat sektörünü de derinden etkiledi. Sosyal medyada müzisyenler için destek kampanyalarının başlatılmasının ardından, Ak Parti'den sanatçı ve müzisyenlere destek müjdesi geldi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sürerken açıklamalarda bulundu. Tüm dünya gibi Türkiye'nin de salgından olumsuz etkilendiğini ifade eden Çelik, çeşitli sektörlere verilen desteklerin devam ettiğini söyledi.

"MÜZİSYENLERİN SESİNİ DUYUYORUZ"

Çelik, "Özellikle son günlerde müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyduğumuzu, onların ilettikleri mesajları sosyal medyadan ve başka mekanizmalardan değerlendirdiğimizi bilmenizi isterim. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, sanatçılarımıza, tiyatrocu ve müzisyenlere verdiği destek önemlidir." şeklinde konuştu.

250 MİLYON LİRAYA ULAŞAN DESTEK

"Müzik susmasın" projesi kapsamında müzisyenlere destek verileceğini belirten Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:

"Müzik sendikası, müzik birlikleri ve müzik derneklerinden oluşan 9 sivil toplum kuruluşu, Bakanlığımızın hiçbir müdahalesi olmaksızın 31 bin sanatçıyı bildirmiştir. Bu çerçevede toplam verilecek bu son desteklerle birlikte 250 milyon liraya ulaşan bir destek verilmiş olacaktır."

Çelik, bütün sanatçıların seslerini duyduklarını, konunun gündemlerinde olduğunu yineledi.

25 MİLYON TL TURNE DESTEĞİ

Çelik, salgın döneminin başından bugüne kadar tiyatrolara 37 milyon lira destek sağlandığına dikkat çekerek "1 Temmuz-30 Eylül tarihleri içinde 25 milyon tutarında bir turne desteği söz konusu olacak. Dolayısıyla bugün sanat susmasın, müzik susmasın, bu projeleri yakın bir şekilde parti olarak da bizim takip ettiğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading