Yandex Metrica
SON DAKİKA
3 okul daha tahliye edildi: O ilde deprem riski

3 okul daha tahliye edildi: O ilde deprem riski

Hakkari merkez ile Yüksekova'da 3 okul deprem riski nedeniyle tahliye edildi. 3 okulun öğrencileri farklı okullara nakledilecek.

Gündem

23.01.2024, 20:29

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanında deprem riski taşıyan binalar bir bir boşaltılıyor. Hakari merkez ve Yüksekova'da 3 okul daha tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhsin Yazıcıoğlu mesajı Haberi Görüntüle

O OKULLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yüksekova'daki Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'nin tahliye edilmesinin ardından bugün de 3 okul, tedbir amacıyla tahliye edildi. Hakkari Valiliği’nin kararıyla Yüksekova ilçesi Yeşildere Mahallesi'ndeki Atatürk İlk ve Ortaokulu, Cemal Sala İlk ve Ortaokulu ile Hakkâri merkeze bağlı Akçalı Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu boşaltıldı.

MSB görüntüleri paylaştı: 39 terör hedefi böyle imha edildi Haberi Görüntüle

49 YENİ OKUL YAPTIRILDI

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 4 yıldır bu konuda hazırlık yaptıklarını söyledi. Bölgede 49 yeni okul yaptıklarını, yazın ise 11 okulu güçlendirdiklerini söyleyen Gür, şu şekilde konuştu:

Deprem olmadan önce aslında bizim çalışmalarımız vardı. Bakanlığımızın politikası ve Hakkari Valimizin talimatları ile çalışmalar yapıyoruz. Biz sahadayız ve tedbir almamız gereken okullarla ilgili tedbirler alıyoruz. İhtiyaç halinde başka kararlar da alabiliriz. Hakkari ve Yüksekova'da 3 okulda tahliye kararı aldık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading