Yandex Metrica

28 Şubat metnine Atatürkçüler ateş püskürüyor: Neredesiniz? İhanet bildirisine karşı neden sesiniz çıkmıyor?

Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener, Ali Babacan ve Gültekin Uysal'ın 28 Şubat'ta ortak imzayla açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metninde 'Türk milleti' ve 'Atatürk' ifadeleri bulunmuyor. Taslağı 'manda bildirisi' diye tanımlayan çok sayıda Atatürkçü zehir zemberek sözlerle tepkisini dile getirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:55

6 partinin 28 Şubat'ta imzaladığı ortak metne itirazlar yükseliyor. 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' üst başlığı altında Türkiye'yi 90'lı yıllara geri döndürmeyi tasarlayan taslağa en güçlü tepki Atatürkçülerden geldi. 

48 sayfalık bildiriyi 'ihanet metni' olarak niteleyen Atatürkçüler, kendilerini Atatürkçü olarak tanımlayan CHP destekçisi diğer kesimlere seslenerek "Neden sesiniz çıkmıyor?" sorusunu soruyor. 

Bildireyi tepkilerin sosyal medyada bayraktarlığını yapan yazar Nihat Genç, dikkat çekici şu satırları yazdı:

23 Nisan Manuş Baba Sancaktepe konseri saat kaçta başlayacak? Manuş Baba konseri nerede? 23 Nisan Manuş Baba Sancaktepe konseri saat kaçta başlayacak? Manuş... Haberi Görüntüle

ONLARA HER PLATFORMDA 'HAİN' DİYECEĞİM

"Altı partinin deklare ettiği ihanet metnine karşı yazar ve siyasilerden hala ses çıkmadı, ey millet, hepimizi eşitleyen Cumhuriyet'in kökünü kazımaya and içmişler, sizden temsil gücünü alıp Türkiye'ye 'boyunduruk' vurup etnik parçalara ayırmak istiyorlar!

Altı partinin imzaladığı metni anlayamayacak kadar aptallaştırılmış ya da açıkça ifade edilen etnik bölünmeye kasten seyirci kalıp salağa yatanlar! Nato sizi işgal etmeye dahi tenezzül etmez, çünkü egemenliğiniz ve bir ülkeniz olduğunun farkında dahi değilsiniz!

Nihat Genç

Trollüğü, demagojiyi, retoriği ve manipüle ağızları bırakın, durum çok vahim, altı parti 'açıkça ve alenen' ülkeyi parçalayacağını bağıra bağıra söylüyor, bu peşkeşe kim sessiz kalıyorsa, and olsun, her birinin adlarını her platformda 'hain' diye alınlarına kazıyacağım!

Utanın be, Davutoğlusu, Babacan'ı, Nurcusu Fetöcüsü Natocusu, Cumhuriyet'i ve Anayasamızı, reklam arası dürüm yapmışlar, ihanetlerine katık yapmışlar ve CHP gözlerinizin önünde Cumhuriyet'i sırtından hançerliyor ve hala oyunda oynaşta uykudasınız!"

23 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün (Çocuk Bayramı) İETT otobüs metrobüs metro bedava mı? 23 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün (Çocuk Bayramı)... Haberi Görüntüle

'ATATÜRK' VE 'TÜRK MİLLETİ' YOK

Millet İttifakı'nın bir nevi yeni anayasa taslağı niteliğindeki bildirisinde 'Atatürk', 'laiklik', 'Türk milleti' gibi kavramlar yer almıyor. Bildiriyi kaleme alanlardan Deva Parti'li Mustafa Yeneroğlu buna yönelik bir soruya verdiği cevapta "Bunlar magazinel konular" dedi.  

Ali Sirmen

Durumu eleştiren Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, köşe yazısında 'laiklikten utanan mahcup demokratlar' diye hitap ettiği 6 parti liderini şu sözlerle hedef aldı: "Başlangıçta, çok kişi gibi beni de umutlandıran altı partinin bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sistem ile demokrasiye geçme gaye birlikteliğinin açıklanması üzerine yarınlarımız açısından daha umut aşılayıcı şeyler yazmak isterdim; bugünleri o iştah ile bekliyordum. Ama ne yazık ki olamadı."

Atatürkçü Düşünce Derneği ise bildiride Atatürk'ten bahsedilmeyişine tepki olarak gazetelere ilan verdi. Konuyu Hürriyet'teki köşesine taşıyan Yalçın Bayer, "Beğeni ile karşılanan ve umut uyandıran sistemdeki mutabakat metninde, laikliğe, aydınlanma devrimlerine, iç cephe birliğinin nasıl sağlanacağına pek değinilmemiş, Anayasa’nın ilk 4 maddesi ve uluslaşma gibi önemli konulardaki duyarlığın vurgulanmamış ve özellikle Atatürk’ten söz edilmemiş olmasının önemli eksiklikler olarak dikkat çektiğini anımsatırken, ‘dostça bir uyarı’ yapma gereği duyulduğu vurgulanıyor" diye yazdı. 

23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda ücretsiz konser, etkinlik var mı? 23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk... Haberi Görüntüle

DÜPEDÜZ MANDA BİLDİRİSİ!

Milli Mücadele ürünü 1924 Anayasası'nı 'dar kalıplı' olarak niteleyen bildiriye sert eleştirilerini sosyal medya hesabında devam ettiren Nihat Genç, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet'ten ne istediniz, devrimlerin hangisini beğenmediniz, 'herkes hukuk karşısında eşittir'in neresi 'dar kalıp'mış, laiklikten, Atatürk'ten, Türk Milleti lafzından ve egemenliğinden tek satır neden yok, ey altı imza, insanların en adisi vatanını satandır, unutmayacağız!

ADD  ilan vererek 'Cumhuriyet'i lağveden ihanet metnine itirazlarını tek tek pek güzel sıralamış. Ancak, çok nazikler, 'galiba bir dil sürçmesi olmuş' deyip hafife alıyorlar! Dil sürçmesi bir-iki cümle olur, 48 sayfa dil sürçmesi olmaz, düpedüz 'manda bildirisi' desenize!"

İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! Haberi Görüntüle

UĞUR DÜNDAR VE SÖZCÜ YAZARLARI...

"Uğur Dündar ve Sözcü yazarları, Cumhuriyet'i kökünden kazıyan altı parti bildirisine tek bir itirazınız yok, hayırdır, önce Ekmeleddin'e şimdi de Tayyip'in fare suratlı eski çırağı Davutoğlu'nun düşmekte olan uçkuruna, don lastiği mi oldunuz, ey büyük yılın Atatürkçüleri!?

Sevgili okuyucu, aydınlarınız kasten ya da gafletle Nagehan Alçı'yla aynı cephede, kaleleriniz ele geçebilir, güvendiğiniz dağlar ihtiyaç duyduğunuzda sizi satabilir, tek de kalsanız, susmayacak, Nato Fetö ve uşaklarıyla işbirliğine asla geçit vermeyeceksiniz!"

Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

İPLER TEKRAR FETÖ VE PKK'YA GEÇER!

"Cumhuriyet patronu Alev Coşkun, iyisindir inşallah, sahi, Atatürkçüsünüz(!?), hatırlamam mı İlhan Selçuk'u da Fetö'cüler hapse attı, şimdi, Nagehan Alçı ve Nihal  Karaca'yı muhalefetin en ön koltuğuna oturtup fetö'cü Nato'cu partiyle cumhuriyetin kökünü kazıyıp etnik kimlik ve tarikat siyasetini açıkça deklare eden ihanet metnine, sen ve gazeten. hayırdır, hiç ses çıkartmıyor, ve göz boyamak örtmek için habire  Atatürk yazıları yazıyorsunuz, aferin, sayenizde okuyucu ihanetinizi  çakızlamıyor, seni gidi 3. cumhuriyetçi, seni...

Sayın Necati Doğru bey, sizler çok saygın çok güvenilen bir köşe yazarısınız, siz dahi kalkıp, Cumhuriyet'in kökünü kazıyacağını ve etnik bölünmeyi şart koşan altı partinin bildirisini alkışlıyorsanız, zavallı seçmen ne yapsın, ülke bitti demek, yıkıl Sezar!

Yirmi uzun yıl AKP'lilere anlatamadık bir yirmi yıl da güya muhalif seçmene anlatmak mümkün görünmüyor, popülist bir çağda yaşıyoruz, 'seçim kazanan partinin programına kimse bakmaz' ve atı alan yine Üsküdar'ı geçer, ülke ve ipler tekrar FETÖ ve PKK'nın eline geçer!

Sayın Akşener daha dün imzaladığı bildiride '(etnik-inanç) kimliklerle yeni bir siyasi düzen inşa edeceğiz' ve '(dar kalıplı) Cumhuriyet'i yıkıp yenisini inşa edeceğiz' diyordu ve hala ekranda kalkmış 'vatan-millet-Sakarya' diye üfürüyor, sallıyor, çünkü keriz çok!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading