Yandex Metrica
SON DAKİKA
28 Şubat'çı Fatih Altaylı'dan bir vukuat daha

28 Şubat'çı Fatih Altaylı'dan bir vukuat daha

28 Şubat cinnet döneminin kelle avcılarından gazeteci Fatih Altaylı, başörtülü kadınlara yönelik nefretini bir kez daha açığa vurdu.

Gündem

20.03.2024, 22:04

28 Şubat sürecinin kelle avcılarından Fatih Altaylı, içindeki başörtüsü nefretini bir kez daha açığa çıkardı. Üniversite kapılarına ikna odalarının kurulduğu yıllarda eğitim haklarının ellerinden alınmasına karşı eylem yapan başörtülü öğrencilere 'fahişe' diyerek hakaret eden Altaylı, fırsatını bulduğu her an kinini dışa vuruyor. 

Altaylı, son vukuatını bu kez sosyal medyada başörtülü Cemile Taşdemir'e yönelik gerçekleştirdi. Kara para aklamaktan hakkında yakalama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın Artı 1 TV'nin sahibi olduğunun ortaya çıkması sonrası yoğunlaşan tartışmalara ilişkin Taşdemir'in Twitter'da yazdığı mesaja Altaylı hakaretle cevap verdi. 

Mesajında "Uğur Dündar, Fatih Altaylı, Sevilay Yılmaz ve daha nicelerinin suskunlukları, asaletlerinden değilmiş onu öğrenmiş olduk" diye yazan Taşdemir'e Fatih Altaylı şöyle dedi: 
"Yaratık, benim bu rezillikle ne alakam var. Şerefsizlik yapma. Utanmaz olma. Ben senin etrafında toplanan alçak hırsızlardan değilim. Adımı kirli ağzınıza almayın."

Başörtülü kadın gördüğünde adeta kırmızı görmüş boğaya dönüşen Altaylı'nın İslamî semboller ve yaşama biçimlerine yönelik bundan önce de çok sayıda vukuatı mevcut. 

1999 yılında Radyo D'de yaptığı Bab-ı Ali Yokuşu isimli programda gazete haberlerini okuyan Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesinin manşetini okuduğu sırada Marmara Üniversitesi önünde bekleyen başörtülü öğrencilerle ilgili, "Bir kadın var orada (Hürriyet gazetesinin manşetinde yer alan başörtülü öğrenciyi kastederek) kadın olduğunu da hiç zannetmiyorum. Bu büyük ihtimalle bir fahişe. Bir pankart açmış, öğrenci değil o, buraya getirilmiş bir fahişe. Üniversite önünde eylem yapanların arasında bakıyorum da öğrenci yoktur. Belki bir iki tane. Bunlar kevaşe kevaşe" şeklinde skandal ifadeler kullanmıştı.

Altaylı Hürriyet'teki köşe yazısında ise "Yeni vatandaşlık görevim" başlıklı yazısında "Kendime yeni bir iş buldum. Bundan böyle kılık kıyafet kanununa aykırı olarak dolaşanları kolundan tuttuğum gibi karakola götüreceğim" demişti.

Yine dönemin Doğan Medyasında başörtülülere yönelik cadı avı kampanyası sırasında Altaylı, 28 Şubat darbesiyle iktidardan indirilen Başbakan Necmeddin Erbakan ile Refah Parti'li Şevki Yılmaz'ın fotoğraflarının klozet kapaklarına asılmasını istemiş, bu isimlerin görsellerinin üzerine hacet gidermek suretiyle 'toplumsal muhalefet' yapılması gerektiğini yazmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading