Yandex Metrica
SON DAKİKA
24 Saat'in sahibi 'Naylon Nazmi' fondaş çıktı: PKK ve LGBT destekçiliğinin nedeni anlaşıldı

24 Saat'in sahibi 'Naylon Nazmi' fondaş çıktı: PKK ve LGBT destekçiliğinin nedeni anlaşıldı

Basın İlan Kurumu yetkililerinin baskın yaptığı 24 Saat adlı yerel gazetenin sahibi, aynı zamanda 30 yıldır Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı yürüten 'Naylon Nazmi' lakaplı Nazmi Bilgin aynı zamanda fondaş çıktı. Bilgin'in son dönemde PKK ve LGBT'yi neden desteklediği böylece daha iyi anlaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:36

Günler öncesinin haberlerini yayınlayıp sadece 250 adet bastığı gazeteyi 2 bin 400 tane basılıyormuş gibi gösteren, sahibi olduğu yayın organında defter de tutmayan ve aslında gazetecilikle ilgisi bulunmayan kişileri kağıt üstünde 'fikir işçisi' gibi sunan Nazmi Bilgin 'fondaş' çıktı. 

ABD ve Avrupa ülkelerinden yüklü miktarda ödenek aldığı anlaşılan yerel medya patronu Nazmi Bilgin, 30 yıldır Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yapıyor ve Basın İlan Kurumu'nda genel kurul üyeliği bulunuyor. Sahibi olduğu '24 Saat' isimli gazetede imza attığı yasadışı işlerle sektörün diğer paydaşlarına kötü örnek olan Bilgin'in çok sayıda ülkeden fon aldığı ve bu fonlarla terör örgütü yandaşları ile LGBT'ye destek verdiği belirlendi. 

Yeni Akit'ten Yavuz Selim imzalı habere göre geçmişte başörtülülere basın kartı verilmesine karşı çıkan, ülkücülere 'hilal bıyığı' ile çektirdikleri fotoğraf sebebiyle basın kartı verilmemesini isteyen ve birçok usulsüzlüğe adı karışınca ismi 'Naylon Nazmi'ye çıkan Nazmi Bilgin'in, kasasını batılı ülkelerden gelen fonlarla doldurduğu ortaya çıktı. 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in 'dürüst ve namuslu gazeteciler baskı altında' diyerek kürsüye çıkardığı başörtüsü karşıtı Nazmi Bilgin’in İngiltere Büyükelçiliği, AB Türkiye Delegasyonu ve Norveç Büyükelçiliği’nden Ankara Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC) fon kotardığı tespit edildi. 

Bilgin, 'M4D' adlı proje için Avrupa Birliği’nden, 'Basın Evi Gönüllülük Programı' için İngiltere Büyükelçiliği’nden, 'İnsan Hakları ve Bağımsız Medya Projesi' için Norveç Büyükelçiliği’nden finansal destek aldı. AGC’nin ayrıca İngiltere Büyükelçiliği fonuyla 2021 yılında 5 gazeteciye 'özel haber' desteği sağlayıp genç gazetecileri devşirme yoluna gittiği belirtiliyor. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Alevler çetesi çökertildi! Elebaşı dahil 13 şüpheli... Haberi Görüntüle

PKK'YA VE LGBT SAPKINLIĞINA DESTEK

ABD ve Avrupa fonlarıyla propaganda yapan Nazmi Bilgin, İstanbul’daki yasadışı LGBT yürüyüşü dolayısıyla uygulanan gözaltı işlemlerini kınamış ve terör suçlamasıyla cezaevlerinde bulunan sözde gazeteci PKK yandaşları için 'dayanışma' mesajı paylaşmıştı. 

Paris merkezli Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) paylaşımları üzerinden PKK yandaşlarına ve LGBT’ye destek veren Nazmi Bilgin’in başkanı olduğu Gazeteciler Cemiyeti’nin 'retweet' yoluyla sayfasında yer verdiği paylaşımlar şunlar: 

“26 Haziran’da Türk polisi İstanbul Pride yürüyüşünü bölerek 200’ün üzerinde göstericiyi ve bir AFP fotoğrafçısını gözaltına aldı. IFJ ve EFJEUROPE gazetecilere işlerini yaparken uygulanan baskıyı kınıyor.” (28 Haziran 2022) 

“Türk makamları, gazetecileri terörizm uygulamakla suçlayarak onları baskı altına almaya devam ediyor. İşlerini yaptıkları için şu anda cezaevinde olan tüm Kürt medya çalışanları ile dayanışma içindeyiz.” (14 Haziran 2022) 

Giderayak büyük vurgun! CHP'nin belediye başkan adayından skandal ihale! Haberi Görüntüle

O KOLTUKTA 30 YILDIR OTURUYOR

30 yıldır AGC’nin başında bulunarak geniş imtiyazlar elde eden Nazmi Bilgin, geçmişte basın kartı üye sayısını yüksek göstererek Basın İlan Kurumu’ndan yıllık 600 milyar TL’lik yardımdan faydalanma yoluna gittiği iddiasıyla yargılanmıştı. Bilgin’in, sadece 716 olan AGC üyesi basın kartı sahiplerinin sayısını 2 bin 15 gibi göstererek BİK’i dolandırdığı öne sürülmüştü. Kendisi ve eşinin lüks tatil masraflarını AGC’ye ödettiği gerekçesiyle de Bilgin hakkında iddianame hazırlanmıştı. Bilgin daha sonra eşinden boşanmıştı. 

Nazmi Bilgin'in Ankara merkezli 24 Saat adlı yerel gazetesine Basın İlan Kurumu ekiplerince geçtiğimiz günlerde baskın gerçekleştirilmiş, tespit edilen çok sayıda usûlsüzlük üzerine 24 Saat'in yayınları durdurulmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading