Yandex Metrica

24 Mart'ta temel atılmıştı! Defne Devlet Hastanesi bugün açılıyor! Söz verildiği gibi 60 günde tamamlandı

24 Mart'ta temel atılmıştı! Defne Devlet Hastanesi bugün açılıyor! Söz verildiği gibi 60 günde tamamlandı

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerden derinden etkilenen illerde devlet yaraların sarılması için seferber olmuştu. 24 Mart'ta temel atma töreni yapılan Defne Devlet Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı tören ile açılacak. İYİ Parti lideri Meral Akşener, 24 Mart'ta yapılan temel atma töreni sonrası sosyal medyada yayılan iftiraları öne çıkarmaya çalışmıştı. Hastanenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği gibi 60 günde tamamlanmasının sonrası, kara propaganda bozguna uğratıldı.

Gündem

18.03.2024, 15:48

6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden toplamda 11 il derinden etkilenmişti. Bu durum üzerine devlet depremzeleder tüm imkanları ile destek oldu. Hatay'da 24 Mart'ta temeli atılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla şereflendireceği törenle birlikte hizmete girmiş olacak. Hastane, söz verildiği gibi 60 günde tamamlandı.

Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne kadar yıkılan bina var mı? Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne... Haberi Görüntüle

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

DEFNE DEVLET HASTANESİ BUGÜN AÇILIYOR

6 Şubat'taki depremlerde en büyük yıkımı yaşayan illerden biri Hatay'ın Defne ilçesinde 24 Mart'ta temeli atılan hastanenin 24 saat esasına göre sürdürülen inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Hedeflendiği gibi 60 günde bitirilen hastane, bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerin katılımının öngörüldüğü törenle hizmete açılacak.

Tüm branşlarda hizmet verecek, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan Defne Devlet Hastanesi, ağır çelik kullanılarak inşa edildi.

Hastanenin bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan BEDAŞ elektrik kesintisi programı 16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman... Haberi Görüntüle

'ARAMIZDA KALSIN DEFNE DEVLET HASTANEMİZİ AÇIYORUZ'

Hatay'da yaşayan vatandaşlar, Defne Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkürlerini iletti

Bakan Koca, 60 günde tamamlanan ve pazar günü açılışı yapılacak Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi'yle ilgili vatandaşların memnuniyetini dile getirdikleri anlara ilişkin videoları sosyal medya hesabından paylaştı.

Koca, "Tomografi, MR, kan tetkikleri, görüntülemeler, muayeneler yapılabilsin istiyoruz. Bir hafta sonra da ameliyathane devreye girsin istiyoruz" dedi. 

Bakan Koca ayrıca sosyal medya hesabından bugün hizmete girecek olan Defne Devlet Hastanesi'yle ilgili şu şekilde paylaşım yaptı, "Bu arada aramızda kalsın Defne Devlet Hastanemizi açıyoruz." dedi.

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı 31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK... Haberi Görüntüle

AKŞENER'DEN ASILSIZ İFTİRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart'ta Hatay'ın İskenderun ilçesinde "Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni"nde Defne Devlet Hastanesi'nin de temelini attı.

Atılan bu temelin ardından kara propagandaya soyunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener '"Bu fevkalade parlak, bir o kadar da cüretkar arkadaşlarımız boş araziye beton döküp 'Hastane temeli atıyoruz' diye Türkiye'ye yutturmaya kalktılar. Boş araziye bir demir kafes koymuşlar. Görseniz çocuk havuzu kadar. Üstüne de mikserden beton döktüler" diyerek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik asılsız suçlamalarda bulunmuştu.

"'Hastane temeli atıyoruz' diye, Türkiye'ye yutturmaya kalktılar." diyerek algı siyaseti yapan Akşener'i takip eden başka isimlerde oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı Ekrem İmamoğlu'da Defne Devlet Hastanesi hakkında asılsız iddialarda bulunmuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de sosyal medyadan bir fotoğraf paylaştı.

Çömez, paylaşımında; "Erdoğan, Hatay Defne'de hastane temeli attı. Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Kara propagandaya inat hastane, hedeflendiği gibi 60 günde tamamlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading