Yandex Metrica

23 tonluk Çin roketi Dünya'ya yaklaşıyor! Türkiye'ye düşebilir mi?

23 tonluk Çin roketi Dünya'ya yaklaşıyor! Türkiye'ye düşebilir mi?

Çin'in 23 Ekim'de uzaya gönderdiği ve kontrolden çıkan roketten kalan enkaz Dünya'ya yaklaşıyor. Uzmanlar 23 tonluk enkazın bugün veya yarın yeryüzüne düşeceğini söylüyor. Peki, roketin enkazı ne zaman ve nereye düşecek? Roketin Türkiye'ye düşebilir mi?

Gündem

23.01.2024, 20:01

Çin'in uzaya gönderdiği roketin enkazı Dünya'ya yaklaşıyor. Roket enkazının bugün veya Cumartesi günü Dünya'ya düşmesi beklense de kimse tam olarak ne zaman düşeceğini bilmiyor. 

23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz mi? 23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz... Haberi Görüntüle

ROKETİN 23 TONLUK ÇEKİRDEĞİ KONTROLDEN ÇIKTI

Günlerdir konuşulan enkaz, Çin'in Tiangong uzay istasyonundan 31 Ekim'de fırlatılan roketin 23 tonluk çekirdeği. Atmosferdeki sürtünme kuvveti roket gövdesini 31 Ekim'den beri Dünya'ya doğru çekiyor.  En son gözlemler roketin bugün Dünya'ya düşeceğini gösteriyor.  Peki roket nereye düşecek?

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

ATEŞ HATTINDA HANGİ BÖLGELER VAR?

Uzmanlara göre Orta Amerika'nın tamamı, Afrika'nın önemli bir kısmı ve Güneydoğu Avustralya potansiyel ateş hattında yer alıyor. 

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor' Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için... Haberi Görüntüle

NEDEN TEK PARÇA İNECEK ŞEKİLDE TASARLANMIYOR?

Bugüne kadar üreteilen SpaceX, Falcon 9 gibi birçok roket, yeryüzüne tek parça inecek şekilde tasarlanmıştı. Ancak Long March 5B, atfosferde parçalanıyor. Roket gövdesinin büyük bir kısmının Dünya'ya düşerken atmoferde yanması beklense de sağlam parçalarının yeryüzüne ulaşacağı ve insanlar için risk oluşturacağı söyleniyor. 

The Aerospace Corporation, Çin roketi Long March'ın ne kadar bir bölümünün yeryüzüne ulaşacağı ile ilgili  "Genel kural, büyük bir nesnenin kütlesinin %20-40'ının yere ulaşacağıdır, ancak kesin sayı nesnenin tasarımına bağlıdır." şeklinde açıklama yaptı.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE BİR KÖYE DÜŞMÜŞTÜ

Roket enkazının okyanusa düşmesi beklense de geçmişteki örnekler beklenen sonuçla karşılaşılamayacağını gösteriyor. Mayıs 2020'de yine Çin'in gönderdiği bir roketin kalıntıları Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'ndeki bir köye düşmüştü. 

YSK karara bağladı: 2 il ve 26 ilçedeki başvurular reddedildi YSK karara bağladı: 2 il ve 26 ilçedeki başvurular reddedildi Haberi Görüntüle

NASA ÇİN'İ UYARMIŞTI

Roketin insanların yaşadığı bölgelere düşme olasılığı düşük görülse de uzmanlar Çin'in kontrolsüz bir şekile Dünya'ya gönderilmesini kınıyor. 
Bu Çin'in üç yıldan az bir süre içinde uzaya gönderdiği beşinci büyük roket. NASA Yöneticisi Bill Nelson Çin'i defalarca kınamış ve geçek yıl NASA'dan yapılan açıklamada Çinlilerin sorumsuzca hareket ettiği ifade edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading