Yandex Metrica
SON DAKİKA
213 televizyon kanalı 562 radyo katıldı! Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası dünya rekoru kırdı! İşte toplanan miktar

213 televizyon kanalı 562 radyo katıldı! Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası dünya rekoru kırdı! İşte toplanan miktar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 213 televizyon kanalı ve 562 radyonun katılımıyla düzenlenen ortak bağış yayınında dünya bağış rekoru kırıldı. İşte, Türkiye Tek Yürek bağış programında toplanan miktar...

Gündem

23.01.2024, 20:27

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından 213 televizyon kanalı ve 562 radyo 'Türkiye Tek Yürek' adı altında büyük bir bağış kampanyasına imza atmıştı. 

Bu yayınla birlikte vatandaş, devlet kurumları ve özel şirketler el ele verdi ve deprem bölgelerinin yaralarının sarılması maksadıyla büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Programda toplanan bağışlar ise Türk Kızılay ve AFAD hesaplarına aktarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM'nin Başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

DÜNYA REKORU KIRILDI

Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında toplanan miktar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL oldu. Bağış miktarı, dünya rekorunun da kırılmasına vesile oldu.

Dünyada yardım için en geniş katılımlı canlı yardım kampanyası 13 Temmuz 1985'de yapılmıştı.

31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmama... Haberi Görüntüle

EN GENİŞ KATILIMLI CANLI YAYIN ETİYOPYA İÇİN DÜZENLENMİŞTİ

ABD ve İngiltere'de eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikte iki şarkıcı Bob Geldof, Midge Ure sahne almıştı.

Etiyopya'daki açlığa yardım fonu toplamak amacıyla düzenlenen etkinliğe Londra'da 72 bin, ABD'de 100 bin kişi katıldı, aynı gün birçok ülkede de konserler düzenlendi.

Belgeli açıklama! Altınok'tan 600 daire iftirasına cevap: Yavaş'ın zerre onuru... Haberi Görüntüle

1.9 MİLYAR İNSAN CANLI İZLEDİ

Tüm zamanların en büyük uydu bağlantılarından ve televizyon yayınlarının birinin gerçekleştiği etkinliği tahmini olarak 1.9 milyar kişi tarafından izlendi ve toplamda 127 milyon Dolar bağış toplandı.

Dünya basını Murat Kurum'un vaatlerini yazdı: Teslim etme sözü verdi! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE TOPLANAN MİKTAR 6 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Türkiye'deki ortak yayında ise toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplandı.Bu bağış 6 milyar 107 milyon 208 bin dolara tekabül ediyor. Yani dünyada toplanan en fazla bağış tutarı oldu.

Öte yandan Hollanda'da depremzedelere yardım toplamak için yapılan ortak canlı yayında toplanan Bağış 88 milyon 921 bin 468 Euro'ya ulaştı.

11 ulusal ve uluslararası STK'nın ortak düzenlediği etkinlikte toplanan bağışlar Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin gıda, su, ilaç ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading