Yandex Metrica

Sitede Ara

2025 haritası Yunanlıları çok korkuttu: 'Türk savaş makinesi bizi hedefliyor' diyerek bunları yazdılar

2025 haritası Yunanlıları çok korkuttu: 'Türk savaş makinesi bizi hedefliyor' diyerek bunları yazdılar

Araştırmacı-yazar Engin Avcı'nın bir yayında paylaştığı 2025 haritası Yunanistan'ın korkularını iyice artırdı. 'Türk savaş makinesinin' hesaplaşma hazırlığında olduğunu duyuran Yunan haber siteleri, sözkonusu haritayı Ankara'nın resmî doktrini olarak görüyor.

Gündem

25.04.2024, 19:38

Dedeağaç, Selanik, Varna, Kırcali, 12 Adalar, Halep, Musul, Kerkük, Erbil, Ermenistan ve Gürcistan'ın bir kısmı ile Kıbrıs'ın tamamını Türkiye topraklarında gösteren '2025 haritası' Yunanlıların yaşadığı korkuyu daha da artırdı. 

Ne Var Ne Yok adlı Youtube kanalında araştırmacı-yazar Engin Avcı tarafından yayınlanan ve "RAND merkezli Amerikan haritalarına karşı Türk devlet aklının çalıştığı harita" ifadeleriyle paylaşılan 2025 planı, önümüzdeki dönemde epeyce tartışılacak gibi görünüyor. 

Son dönemdeki açıklamalarıyla çok konuşulan yazar Engin Avcı, Türker Akıncı'nın Ne Var Ne Yok programına konuk oldu.

Sözkonusu haritayı yorumlayan Yunan internet siteleri, Engin Avcı'nın ifadeleriyle hazırladıkları haberlerde 'Türk derin devletinin sızdırdığı haritaya', Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Rusya ve Çin'le birlikte çalışacağına dikkat çekerek, haritada belirtilen hedeflerin 'Türklerin resmi doktrini' diye tanımlıyor. 

Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya çıktı Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya... Haberi Görüntüle

TÜRK SAVAŞ MAKİNESİ HAZIRLIK YAPIYOR

Yunan Pentapostagma haber sitesinde Türkiye'nin 2025 haritasına ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Bu harita, Türk milliyetçilerinin fantezilerinden ibaret değil. Yedi canlı devletin hedeflerini yansıtıyor. Ankara Irak, Suriye ve Kıbrıs'ta 'işgallerini' sürdürürken, Libya'ya da baskın güç olarak etkin şekilde komuta ediyor. 

2025'te Türkiye haritası nasıl olacak bilmiyoruz ama şu ana kadar Türk askerleri başta Ortadoğu olmak üzere diğer ülkelerin geniş topraklarını kontrol ediyor ve oradan ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorlar. Türklere karşı şimdiye dek Arap Birliği'nin cılız çağrısından başka bir ses de duyulmadı. 

Türk savaş makinesi 2 yıldır her düzeyde benzeri görülmemiş bir propagandayla Yunanistan'a karşı hazırlık yapıyor. Türklerin ve Türk askerî seçkinlerinin ülkemize (Yunanistan'a) yönelik 1912-1918 döneminden kalma çok tehlikeli planları olduğu artık açıktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye şu anki ülkemizden daha büyük. 780 bin kilometrekareye hapsedilemeyiz. Bazıları fiziksel, bazıları ise kalplerimizin sınırlarıdır. Musul, Kerkük, Humus, Üsküp'teki kardeşlerimiz fiziki sınırlarımızın dışında olabilir ama gönül sınırları içinde, gönlümüzün merkezindedir" demişti. 

Gelinen noktada Türklerin çeşitli bahanelerle ve Zeytin Dalı tipi operasyonlarla Yunanistan'ın elinden toprakların bir kısmını geri almaya kalkışmayacağını söyleyebilen kimse kaldı mı?"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading