Yandex Metrica

2022'den Türkiye Yüzyılı'na! Bilim ve teknolojide altın çağ başlıyor

2022'den Türkiye Yüzyılı'na! Bilim ve teknolojide altın çağ başlıyor

Dünya, enerji ve gıda krizi, savaşlar, politik çıkmazlar ve endişe veren ekonomik bir tabloyla 2022'yi geride bıraktı. Türkiye ise dünyadaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen bilim, teknoloji ve sanayi atılımlarıyla 2023 Türkiye Yüzyılı'nın kapısını araladı. Yeni yılda ise birçok gelişmeye öncülük edecek olan Türkiye, yeni proje ve açılışlarla altın çağını başlatacak. Bakan Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye Yüzyılı'nın fragmanını yayınladı.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, resmi sosyal medya hesabından 2022'den Türkiye Yüzyılı'na temalı bir paylaşım yaptı. Varank, paylaştığı videoda 2022 yılını sanayi ve teknoloji alanında özetledi.

2022 yılı, Türkiye için hem bilim ve teknolojide hem de uluslararası diplomaside başarılarla dolu bir gurur tablosu bıraktı. Türkiye, 2022 yılında başarı hanesine pek çok girişim ve hamle ekledi. Dünyanın ilgiyle takip ettiği İHA ve SİHA'lardan sonra ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma göklerle buluştu.

2022 tüm dünya için geride kalırken Türkiye Yüzyılı resmen başladı. Bu yıl, Türkiye 2022'deki başarılarını katlarken bir yandan da bilim, teknoloji ve savunma sanayisinde birçok gelişmeye öncülük edecek. 2023, ülkemiz için altın bir çağın kapısını aralayacak.

Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLIYOR

Enerji krizlerinin yaşandığı 2022'de, Türkiye enerji bağımsızlığı konusunda ciddi adımlar attı. Geçtiğimiz yıllardaki gaz keşiflerinden sonra Karadeniz'de yeni rezervlere ulaşıldı. Toplam 710 milyar metreküp gaz rezervi müjdesi geldi. Enerjide sevindiren bir haber de Artvin'den yükseldi. Avrupa'nın birinci, dünyanın beşinci dev barajı Yusufeli, su tutmaya başladı. Türkiye'nin enerjideki hamleleri bununla da sınırlı kalmadı TPAO'nun Gabar Dağı'ndaki sondaj çalışmalarında, 85 milyonun geleceği olan 150 milyon varillik petrol rezervine ulaşıldı.

2023, Türkiye için enerjide zirve yıllardan biri olacak.

Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana çıkacak Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana... Haberi Görüntüle

TOGG BANTTAN İNDİ! TÜRKİYE YÜZYILI'NDA YOLLARDA OLACAK

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan yerli otomobil TOGG'un, Gemlik Kampüsü, Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. 

TOGG'un ilk aracı Gemlik Kampüsü'nde banttan indirildi. Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300 ve 500 kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. 

Gelişmiş batarya ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek. Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild fuarına nerede, nasıl gidilir? Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild... Haberi Görüntüle

İLK TÜRK ASTRONOT ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NA GİDECEK

2023 Türkiye tarihinde  bir ilki de başlatacak. İlk uzay yolcusu Türk Astronot ve Bilim Misyonu Programı kapsamında gerekli eğitimleri tamamlayarak Dünya yörüngesinde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek. Böylece Türkiye'nin uzay yolculuğunda ilk önemli adım atılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading