Yandex Metrica
SON DAKİKA
20 milyarlık toplu açılış! Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'daki projeleri hizmete alıyor

20 milyarlık toplu açılış! Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'daki projeleri hizmete alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Malatya'da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılacak. Dev projelerin yatırım bedeli yaklaşık 20 milyar TL.

Gündem

23.01.2024, 19:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Malatya'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış törenlerine konuşma yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı projelerin yatırım bedelinin yaklaşık 20 milyar TL olduğu bildirildi.

Erdoğan'ın koruma ekibi kaza mı yaptı? Mardin'de olan kazada ölü... Haberi Görüntüle

BAKAN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Malatya-Hekimhan Karayolu'nun da 22 Ekim günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'da katılacağı törende hizmete açılacağını duyurdu. Bakan Soylu, yaptığı paylaşımda ''Malatya’da yeni bir yatırımı daha hizmete sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz! Halkımıza kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunacak Malatya Hekimhan Yolu’nu hizmete açıyoruz!'' ifadelerini kullandı.

Sinop'ta ilginç anlar: CHP'li Engin Altay, Özgür Özel'i "çırağım" diyerek... Haberi Görüntüle

SEYAHAT SÜRESİ 35 DAKİKA AZALACAK

Yapılan açıklamada, konuya ilişkin şu bilgilere yer verildi: "Eğim ve genişlik bakımından ihtiyaca cevap veremeyen engebeli bir arazide bulunan mevcut yolun, fiziki ve geometrik standartları tüneller ve köprüler ile yükseltildi. Halkımıza kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunuyoruz. Projeyle mevcut güzergaha göre yol 3,7 kilometre kısalacak, seyahat süresi ise yaklaşık 35 dakika azalacak. Malatya'yı Sivas'a bağlayan kuzey–güney aksında tek yol olarak hizmet veren 108 kilometrelik mevcut Malatya-Hekimhan yolu, 104,3 kilometre uzunluğunda yeniden projelendirildi. 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol haline getirildi. Engebeli arazi yapısında tesis edilen yol güzergahında toplam 6 bin 163 metre uzunluğunda 8 adet tünel, 2 bin 398 metre uzunluğunda 14 adet köprü inşa edildi."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading