Yandex Metrica

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine anlamlı figür! Çalışma başlatıldı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine anlamlı figür! Çalışma başlatıldı

Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine anlamlı bir figür yerleştirilecek. Seyit Onbaşı'nın mührü olan top mermilerinin yerleştirileceği kaidelerin yerlerine konulması için çalışmalar başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 20:05

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olan Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 18 Mart tarihinde açılışı gerçekleştirildi.

Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Haberi Görüntüle

KÖPRÜNÜN HER İKİ YAKASINA ANLAMLI FİGÜR

Köprünün her iki yakadaki kulelelerinin zirvelerine yerleştirilecek olan Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşları'nda namluya sürdüğü top mermilerini simgeleyen figürlerin montajı için hazırlıklar başladı. 

2024 YDS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? ÖSYM YDS/1 sonuç öğrenme 2024 YDS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? ÖSYM YDS/1 sonuç öğrenme Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR BİTİNCE ANITSAL YAPILAR YERLERİNE KONULACAK

Çalışmalar kapsamında köprünün Asya ve Avrupa yakasındaki kulelerine her biri 75 ton ağırlığındaki mermi figürlerinin konulacağı zemine kaideler kurulmaya başlandı. 

Çalışmaların tamamlanmasıyla Gelibolu şantiyesinde bulunan 20,5 metre yüksekliğindeki dört adet anıtsal yapı yerlerine konulacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading