Yandex Metrica
SON DAKİKA
19 Mayıs için Ata'ya ziyaret! Bakan Kasapoğlu: Aziz emanetiniz emin ellerde

19 Mayıs için Ata'ya ziyaret! Bakan Kasapoğlu: Aziz emanetiniz emin ellerde

Son dakika haberleri... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençler ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Kasapoğlu, ''Yarınlara umutla bakıyoruz. Aziz emanetiniz emin ellerde. Ruhunuz şad olsun.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:17

Son dakika! Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 103. yılı için Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

ÖNCE SAYGI DURUŞU SONRA İSTİKLAL MARŞI

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile birlikte 81 ilden ve 11 ülkeden gelen gençlerle Anıtkabir'e yürüdü. Anıtkabir'de Bakan Kasapoğlu mozoleye çelenk bıraktıktan sonra ve beraberindekiler saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da iftar programında konuştu Haberi Görüntüle

''AZİZ EMANETİNİZ EMİN ELLERDE''

Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı; " Aziz Atatürk... Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihini gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bir asır önce hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğimiz bu topraklarda biz de bugün aynı ruhla cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz. Gururla ifade etmek isterim ki; 'Bütün ümidim gençliktedir' diyerek işaret ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları bugün yalnız ülkemizin değil sahip oldukları adalet, vicdan ve merhamet gibi erdemlerle bütün insanlığın ümididir. Daha güçlü Türkiye idealine işte bu iftihar vesilesi gençlerimizle yürüyor ve yarınlara umutla bakıyoruz. 'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olmanın onuru ve minnettarlığıyla sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmetle, hürmetle anıyorum. Yarınlara umutla bakıyoruz. Aziz emanetiniz emin ellerde. Ruhunuz şad olsun.''

Instagram çöktü mü? 2024 Instagram'a neden giremiyorum? Instagram hesabım kapatıldı... Haberi Görüntüle

''MİLLETİMİZİ EN REFAH VASITA VE KAYNAKLARINA SAHİP KILACAĞIZ''

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bağımsızlık ateşi 103 yıl önce bugün, Samsun'da yakıldı. Aziz milletimizin boyun eğmeyeceğini, hiçbir koşulda himaye altına girmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vesileyle milli bağımsızlığımız için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Onlar Cumhuriyetimizi gençliğe emanet ettiler. Dün olduğu gibi bugün de bilimde, sporda, sanatta ve hayatın tüm alanlarında milli mücadele ruhunu taşıyan tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Hedef; Atatürk’ün 10. Yıl Nutuk’unda çizdiği yöndür: 'Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkartacağız.' 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading