Yandex Metrica

19 Ekim Cuma günü gerçekleşmesi beklenen Ay tutulması depreme yol açar mı?

19 Ekim Cuma günü gerçekleşmesi beklenen Ay tutulması depreme yol açar mı?

Erzurum'da AFAD verilerine göre 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerden de şiddetli bir şekilde hissedildi. Peki, bu depremin hali hazırda gerçekleşmekte olan yüzyılın en uzun ay tutulmasıyla bir ilgisi var mı? Ay tutulması, depreme yol açar mı?

Gündem

05.04.2024, 18:08

Bugün gerçekleşen ay tutulması ile depremin bir ilgisi var mı? Ay tutulması deprem yapar mı? Şeklindeki sorular, bugün Erzurum'da gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından merak edilmeye başlandı. Peki, en uzun ay tutulması ile depremin bir ilgisi var mı? İşte detaylar...

Dünya önümüzdeki cuma günü son yüzyılın en uzun Tam Ay tutulması ve son 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulmasına tanık olacak. Ay'ın yüzde 97'sinin Dünya'nın gölgesinde kalacağı tutulma 3 saat, 28 dakika ve 23 saniye sürecek.

NASA, bugün gerçekleşmekte olan Ay tutulmasının süre itibarıyla son yüzyıl tarihine geçeceğini açıkladı. Peki, ay tutulması deprem yapar mı? Deprem ile ay tutulmasının bir etkisi var mı?

ay tutulması

21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden kapalı, saat kaçta açılacak? 21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden... Haberi Görüntüle

AY TUTULMASI DEPREME YOL AÇAR MI?

Bilim insanlarına göre ay tutulmasının ya da güneş tutulmasının depremle bir ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu tutulmanın süresi ne kadar uzun olursa olsun, yer küredeki levhaların tektonik hareketlerine etki etmez.

Var olan Ay tutulmaları, süper Ay, en büyük dolunay hiç fark etmeksizin dönemlerine yakın zamanlarda gerçekleşen büyük depremler ile, yılın rastlantısal olarak seçilen herhangi bir zamanında yaşanan depremler arasında istatiksel olarak herhangi bir fark bulunmuyor.

tutulma deprem

MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri açıklandı mı? Bursluluk sınavı giriş belgesi nereden alınır? MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri... Haberi Görüntüle

GEÇMİŞTE AY TUTULMALARI SONRASINDA YA DA ÖNCESİNDE DEPREM OLDU MU?

Son 400 yılda yaşanan 8.0 ve üzeri 204 depremin incelendiği bir araştırmada ay evreleri, tutulmalar ve bu süreçte olan büyük depremler arasında herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

Ancak 10 Ağustos 1999'da görülen Parçalı Ay Tutulması sonrasında 17 Ağustos 1999'da 'Büyük Marmara Depremi' gerçekleşmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading