Yandex Metrica
SON DAKİKA
17 Ağustos depreminin 23. yılı! Hayatını kaybedenler dualarla anıldı

17 Ağustos depreminin 23. yılı! Hayatını kaybedenler dualarla anıldı

Marmara bölgesini etkileyen 17 Ağustos deprem felaketinde hayatını kaybedenler için gece anma törenleri yapıldı. Depremin gerçekleştiği saat olan 03.02'de Yalova, Gölcük, Sakarya ve Avcılar'da anma törenleri düzenlendi dualar okundu.

Gündem

23.01.2024, 19:41

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Depremin gerçekleştiği saat olan 03.02'de Yalova, Gölcük ve Sakarya'da anma törenleri düzenlendi.

Son dakika: Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı Haberi Görüntüle

YALOVA'DA SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Yalova'da büyük yıkıma yol açan Gölcük merkezli 17 Ağustos 1999 depreminin 23'üncü yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. 2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 bin 201 bina ve iş yerinin yıkıldığı depremin yıl dönümünde, Yalova'da düzenlenen etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bulunan Deprem Anıtı'na kadar gerçekleştirilen 'sessiz yürüyüşle' başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı paylaşımı: Orta Asya'dan Balkanlar'a... Haberi Görüntüle

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU

Depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta gelen katılımcılar, deprem günü çekilen fotoğrafların bulunduğu salonları gezdi. Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı programda deprem günü kaydedilen kurtarma görüntülerini izleyen katılımcılar, ardından aynı alanda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan mevlidi takip etti. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde ise depremde yaşamlarını yitirenler için dua okudu.

Seçim günü sosyal medyaya dikkat edin! Özel ekip oluşturuldu: Sıkı... Haberi Görüntüle

GÖLCÜK DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Gölcük Depremi'nde İstanbul'da en fazla can kaybının görüldüğü Avcılar'da, Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine Marmara Caddesi'ndeki Deprem Anıtı önünde saat 03.02'de meşaleli tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik, 23 yıldan bu yana acıyı her yıl aynı dakikalarda bir kez daha yaşadıklarını söyledi. Halisçelik, olası yeni felaketlerin önüne geçebilmek için kentsel dönüşüme önem verilmesini istedi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçede başlattıkları çalışmalarla eski yapıların yenilenmesine çalıştıklarını, bunun hızlanması için ülke genelinde sıfır faizli kredi olanağı tanınması gerektiğini önerdiklerini anlattı. Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Deprem Anıtı'na karanfil bıraktı.

Katil oğlu ile ABD'ye kaçan Eylem Tok 1 yıllık ev... Haberi Görüntüle

GÖLCÜK'TE DUALAR EDİLDİ

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde anıldı.Kavaklı Sahili'ndeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi'nin 23. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde, felaketin yaşandığı saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunulup, depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.

Yarın okullar yarım gün mü, tatil mi 18 Mart? 18... Haberi Görüntüle

''AFETLERE HAZIR OLMAMIZ LAZIM''

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 45 saniyenin Gölcüklüler için unutulmayacak bir zaman dilimi olduğunu ifade ederek aradan geçen 23 yılın ardından saat 03.02'de anma programı düzenlediklerini kaydetti. Gölcük'te acıların taptaze olduğunu söyleyen Sezer, "Bu zaman zarfında aslında maddi anlamda kaybedilen her şey geriye geldi. Ancak sevdiklerimize maalesef tekrar kavuşma imkanımız yok. Biz şunu anladık; Afetler her zaman olabilir, onlara hazırlık yapmamız afetlere hazır olmamız, tedbir almamız gerekir." ifadelerini kullandı.

YRP'de seçime günler kala istifa depremi! İl ve ilçe teşkilatı... Haberi Görüntüle

''KURALLARA UYMAMIZ GEREKİYOR''

Vatandaşların da kurallara uymasını ve afet anında ne şekilde hareket edeceğini bilmesi gerektiğini belirten Sezer, "Kurallara uymamız gerekiyor. O kurallara uyduğumuz takdirde yaptığımız binalarda binaların yüksekliği de kurallara uyduğu takdirde biz aslında ilk sırada kendimizi korumuş oluyoruz." diye konuştu.




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading