Yandex Metrica
SON DAKİKA

15 Temmuz öncesi The Economist: Onlarca lider var, sadece biri yok

Ezoterik/pagan Rothschild ailesinin mesaj verip tehdit etmekte kullandığı The Economist, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden -tabii ki- haberdardı. Fetullahçı teröristler suikast detaylarını çalışırken "2016'da Dünya" başlığıyla kapak hazırlayan dergi, Erdoğan'ın o yıl dünyada olmayacağını ileri sürmüştü.

Gündem

23.03.2024, 12:36

Küresel düzenin perde gerisindeki büyük oyuncuları, mesajlarını yıllardır bazı yayınlar üzerinden vererek politik gidişata yön vermeye çalışıyor. Ezoterik-okültik odaklara bağlı operasyon aygıtlarının başında ise İngiltere merkezli The Economist dergisi geliyor. 

Dünya üzerinde geniş etkinlik ağına sahip sermaye grupları arasındaki Rothschild'e bağlı The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan son kapağıyla birlikte bir kez daha Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Ramazan Bayramı tatili başlangıç ve bitiş tarihleri ne? Ramazan Bayramı... Haberi Görüntüle

O DERGİYİ 10 YILDIR İYİ TANIYORUZ

Türkiye'nin hem ABD hem de ABD kuklası FETÖ ile korakor mücadeleye başladığı yıllardan itibaren istikrarlı biçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan dergi, kapağına taşıdığı etkileyici tasarımlarla, sözcülüğünü yaptığı karanlık çetenin mesajlarını ifşa ediyor.

Economist, 2013 Haziran'ındaki Gezi kalkışması sırasında sokaklar yangın yerine dönmüşken Tayyip Erdoğan'ı bir Osmanlı hükümdarı gibi resmederek "Demokrat mı sultan mı?" başlığını kullanmış ve bir elinde gaz maskesi öbür elinde tesbih bulunan Erdoğan'ın 'yol ayrımında olduğu' mesajını vermişti. 

The Economist, fotomontaj için 1808 yılında Yeniçerilerin darbe girişimiyle sarayda boğdurulan Osmanlı Padişahı 3. Selim'in yağlı boya portresini kullanarak o dönem büyük tartışmalara yol açtı. 

Pek çok kapağını yoğun metafor ve alt metinlerle süslü sembollerle dolduran küreselci dergi, ABD destekli Gezi darbesinin atlatılmasının ardından bu kez 2016 yılı arefesindeki kapağıyla gündeme oturdu. 

Her yılbaşı öncesi yeni yılda gerçekleşebilecek olaylara ilişkin bolca sembolle kapaklar tasarlayan The Economist, "2016'da Dünya" başlığıyla yayınladığı ön sayfada onlarca liderin fotoğrafını kullandı.

Merkel'den Modi'ye, Putin'den Obama'ya, Clinton'dan Rouseff'e, Hollande'dan Le Pen'e dek dünyada belli başlı aktörlerin yer aldığı kapakta Beşşar Esed bile vardı ama bir kişi yoktu: Recep Tayyip Erdoğan...

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49'luk oya ulaşıp ezici biçimde zafer ilan etmesinin ardından ABD-İsrail merkezli darbe odakları Fetullahçı Terör Örgütü'ne 15 Temmuz için hazırlıkları başlatma çağrısı yapmış, FETÖ de Türkiye'deki yayın organları üzerinden ambulans sesleri içinde bir bebeğin doğumunu 'müjdeleyen' reklam filmini yayına vermişti.

15 Temmuz darbe girişimini tam 9 ay öncesinden sembolik biçimde ilan eden örgüte The Economist de 2016 yılına girerken eşlik etti. Kapakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yer verilmedi; çünkü plana göre 2016 yılında dünya üzerinde Tayyip Erdoğan diye biri olmayacaktı.

Son dakika: İstanbul'da hissedilen deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

DARBE GİRİŞİMİ PÜSKÜRTÜLÜNCE...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katledilmek istendiği ABD-NATO destekli darbe, Türk milletinin destansı mücadelesiyle birlikte püskürtüldü. 15 Temmuz darbe girişiminin sonraki haftasında The Economist'in kapağını bu kez Tayyip Erdoğan ve Türk bayrakları süslüyordu. FETÖ'cülerin Türkiye'de devlet kurumlarından hızla temizlenmesine gönderme yapan ezoterik/pagan dergi "Erdoğan'ın intikamı" başlığını kullandı. 

15 Temmuz direnişiyle coğrafyanın kaderi bir anda değişti. Türkiye'yi parçalama planı başarısız oldu; aynı zamanda Pentagon'un Irak ve Suriye kuzeyinden Akdeniz'e uzanacak hat boyunca kurmayı amaçladığı terör koridoru, Mehmetçiğin operasyonlarıyla birlikte çöpe gönderildi. Hem FETÖ hem de PKK'ya ardı ardına darbeler vuruluyordu ki, The Economist yeni bir 'Erdoğan' kapağıyla sahneye çıktı.

Büyücü Rothschild ailesinin karanlık dergisi 2017 Nisan'ında Erdoğan fotoğrafıyla bu kez şu başlığı kullandı: "Türkiye diktatörlüğe doğru kayıyor!"

ABD'nin çıkarlarına darbe vurdukça 'anti-demokrat', 'sultan', 'padişah' ve hatta 'diktatör' olarak suçlanan Erdoğan, Amerikan tetikçilerinin 'suikast' çağrıları yaptığı 2023 seçimleri öncesi bir kez daha 'diktatör' yaftasıyla The Economist kapağını süsledi. 

Tasarımcı Eiko Ojala tarafından çalışılan kapakta Erdoğan'ın silueti, Türk bayrağındaki Ay sembolüne yerleştirildi. 

The Economist tasarım ekibinden Eiko Ojala

Derginin Türkiye hakkında hazırladığı özel dosya, makale yazımının temel kurallarının bile ihlal edildiği özensiz ve subjektif anlatımıyla dikkat çekti. 

NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye'nin krizlerle dolu bir mahallede çok önemli rollere sahip olduğu, Batı Balkanlar'da, Doğu Akdeniz'de ve Afrika'da giderek artan etkisinin bulunduğu, hatta Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Ukrayna tahılının dünya pazarına açılmasını sağladığı için Türkiye'nin hayati derecede olumlu faaliyetlerinin olduğunu kaydeden dergi, sonrasında birdenbire "Türkiye istikrarsızlığın ve felaketin eşiğinde" deyiverdi. 

Verdiği mesajlar bir yana, kendi içerisinde bile pek çok çelişki barındıran yazıyla The Economist, Altılı Masa'nın olası adaylarından bir tek Ekrem İmamoğlu'na destek istedi. İmamoğlu'nun Erdoğan tarafından engellenmeye çalışıldığını iddia eden dergi, başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere tüm batılı liderleri HDP'ye yönelik kapatma davası ve Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararına tepki koymaya çağırdı. 

15 Temmuz gazilerinden Tümgeneral Davut Ala, ABD destekli teröristlerle mücadeleyi böyle anlatmıştı...
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading