Yandex Metrica
SON DAKİKA
15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nu tam 4 kez arayıp 'darbeyi kınayın' dedim

15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nu tam 4 kez arayıp 'darbeyi kınayın' dedim

2016 Mayıs'ındaki parti toplantısını ani bir kararla '16 Temmuz'a erteleyen Kılıçdaroğlu, FETÖ darbesinden haberdar mıydı? Eski CHP'li Öztürk Yılmaz çarpıcı ayrıntılar verdi.

Gündem

23.01.2024, 17:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişiminden daha önce haberdar olduğuna ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. Darbe gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tankların arasından serbestçe geçerek Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine giden ve FETÖ'cü teröristlerin katliamlarını televizyondan izlemeyi tercih eden Kılıçdaroğlu'nun, darbe gecesinin sabahında CHP yönetimiyle bir toplantı planladığı ortaya çıktı. 

Normalde mayıs ayında yapılması planlanan toplantının Kılıçdaroğlu tarafından ani bir kararla 16 Temmuz'a alındığını açıklayan eski CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, Beyaz TV'de Latif Şimşek'in sunduğu programda önemli detaylar verdi. 

Parti politikasına yön verme amacıyla hazırladığı 'Dış Politika Strateji Belgesi'ni Kılıçdaroğlu'na sunduğunu, bu belgenin mayıs ayındaki toplantıda ele alınma kararı verildiğini söyleyen Yılmaz, "Mayıs ayındayız. Kılıçdaroğlu ani bir kararla bu toplantının 16 Temmuz'a ertelendiğini söyledi. Bu karar moralimi bozdu; düşünün, raporu duyurmuşuz, basınla paylaşmışız.. Toplantının 16 Temmuz'da İstanbul'a alınmasını yadırgadım. Darbe girişiminden sonra düşündüm; bunların haberi mi vardı darbeden? Toplantı niye 16 Temmuz'a alınmıştı?" dedi. 

2024 Ataşehir iftar çadırı kuruldu mu? Ataşehir'de iftar çadırı nereye... Haberi Görüntüle

DERHAL KINIYORSUNUZ, HEMEN!

15 Temmuz akşamı Kılıçdaroğlu havalimanındayken kendisinin de orada olduğunu anlatan Yılmaz şunları söyledi: "Uçaklar tepemizden geçiyor, ağzından kınama ifadesini zar zor alabildim. Kılıçdaroğlu daha sonra havalimanından ayrılıp Bakırköy'e gitti. Ben ise darbe girişmini kınamak için HalkTV'ye bağlandım. HalkTV'den bana, 'Öztürk bey şu an hiçbir siyasetçinin telefonuna ulaşamıyoruz' dediler. 'Beni yayına bağlayın, bunu kınamam lazım' dedim. Yayından sonra gece saat 12 gibi Kılıçdaroğlu'nu aradım. 'Hemen kınıyorsunuz' dedim, 'derhal kınıyorsunuz'. Bana 'büyükelçim' diye hitap ederdi. 'Tamam büyükelçim, kınıyorum' dedi. Sonra 15-20 dakika bekledim, baktım CHP'den herhangi bir kınama yok. Kılıçdaroğlu'nu bir daha aradım. Ona dedim ki, 'Darbe başarılı olursa ilk bizi tutuklayacaklar, şayet başarılı olmazsa, CHP nerede duruyordu diye soracaklar. Hemen kınamamız lazım.' 'Tamam' dedi, ama gene kınamadı."

Bağcılar Meydanı’nda Ramazan coşkusu: Etkinlikler için plato kuruldu Haberi Görüntüle

TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GİDECEKSİNİZ

"Onu üçüncü defa aradım. Saat 1.30 civarında. O saatten sonra zaten işin rengi değişmeye başlamıştı. Darbenin başarılı olamayacağı yönünde kanaatler hakim oluyordu. Ne zaman ki (Abdullah) Gül bağlandı, darbe girişimini kınadı, ben de kendi kendime 'tamam, darbe başarılı olmayacak' dedim. Kılıçdaroğlu'na 'tarihin çöplüğüne gideceksiniz' dedim. Çok ağır kelimeler kullandım. O gece Kılıçdaroğlu'nu toplamda tam 4 kez aradım. Sonunda, 2.30 sıralarında darbeyi kınadığını bildirdi. Ardahan Milletvekili Öztürk, CHP yönetimine yönelik eleştirileri sonrası 2018 yılı aralık ayında partiden ihraç edilmişti. O günlerde yaptığı açıklamada Yılmaz, "FETÖ yöntemiyle ihraç etmek alçaklıktır. Söylediklerimi ciddiye almak yerine rant paylaşımı peşindeler. Bu millet size tokadı vuracak" demişti.   


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading